DOLAR 32,3717 0.15%
EURO 35,0271 -0.18%
ALTIN 2.324,590,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Gülten KARTAL

Gülten KARTAL

04 Haziran 2023 Pazar

Erzurum’da bir ilk

Erzurum’da bir ilk
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Devamını Oku

Kadının kendini bulma serüveni

Kadının kendini bulma serüveni
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadın kendinden kaçmadan kendi Tanrısallığıyla buluşma evresine gelebilir. İçinde var olup sürdürdüğü kendi doğasıdır. Ne zaman bir bilinmezliğe sürüklendiğinde katlanabilmeyi de öğrenmişti beraberinde işte bu vazgeçilmez ve ötelenemezdi.

Yalnızlığın onda bıraktığı o kutsal incinmeyi bilir ve o yöne dönmeleri de iç güdüseldir.
Biz inandığımız şeylerin mümkün olan tarafında yer alalım ve yürüdüğümüz yolda dikenlerin olduğuna inandığımız kadar çiçek açtığını da unutmayalım.

Kavgamız bize varoluş hakkında bir kavrayış kazandırmıştır. İleriye doğru yürürken bizi aynı zamanda geriye doğru çeken bir el mutlaka hayatımızda yer edinmişizdir. Bu çoğu zaman yaşadığımız kültür ile ilgilidir.

İşte bu kendimizi bulma serüveninde bize sürekli zihniyetiyle eşlik edecekler. Önemli olan kaldığın sürece savaşmandır ve seni sen yapan her şey hakkında konuşabilir ve gülebilirsin.
Şimdi gidiyorum, bunların size yazıldığını hissetmeniz gereken güzel bir günden geriye kalan sözcüklerdir. İçinizden bir kez daha geçirin ve yürüyün.

Devamını Oku

0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Erzurum İl Başkanı A. Vahit Bingöl, Genel Başkan Ali Babacan’ın parti binasını ziyareti sırada gösterilen yoğun ilgi nedeniyle partili partisiz herkese teşekkür etti.

Hafta sonu miting düzenlemek üzere Erzurum’a gelen ancak Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen patlama nedeniyle mitingini iptal ederek parti il teşkilatını ziyaret eden Genel Başkan Abi Babacan’a gösterilen DEVA’sa yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Başkanı A. Vahit Bingöl, 7’den 7’e herkese teşekkürlerini sundu.

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Bingöl, konuyla ilgili açıklama yaparak, “Öncelikle, miting sürecinde gecesini gündüzüne katan il teşkilatımız, ilçe teşkilatlarımız, kadın ve gençlik politikalarında görevli tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ayrıca miting hazırlıklarımıza başladığımız ilk günden itibaren son dakikaya kadar bizden desteklerini esirgemeyen, bize ve arkadaşlarımıza yardımcı olan Erzurum Valimiz Sayın Okan Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e, İl Emniyet Müdürümüz Levent Tuncer ve tüm emniyet mensuplarımıza, Erzurum halkına, basın mensuplarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim. Özellikle de miting düzenleme talebimizi kırmayıp bizleri ve Erzurum’u onurlandıran Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan ve beraberinde ilimize şeref veren genel başkan yardımcılarımız, Disiplin Kurulu Başkanımız Mustafa Nuri Akbulut, genel merkezimizin kadın ve gençlik politikaları başkanları, kurucular kurulu üyelerimize kalbi duygularımı sunarım. DEVA Partisi artık iktidar yolunda emin adımlarla ilerliyor. Mitingimizi iptal etmemize rağmen 4-5 bin kişinin parti binamız önünde Sayın Genel Başkanımıza gösterdiği sevgi seli bizi ilerisi için daha da umutlandırmıştır. Ehil kadroları çevresinde birleştiren ve devlet geleneğini bilen, bürokrasi işleyişini içinden gelen deneyimli, kişiliği ve duruşu ile insanların gönlünde taht kuran bilge liderimiz Sayın Ali Babacan’a halkımız ‘Yusuf yüzlü’ ve ‘Çalmayan Uşak’ yakıştırmasını boşuna yapmamıştır. Bu da bizlere gurur veriyor. Katılımcılara ne para ne de yemek vaat edip vermedik. Bu tamamen gönül işi oldu.” şeklinde konuştu.

Diğer yandan akşam ise parti il, ilçe, kadın ve gençlik politikaları yöneticileri onuruna akşam yemeği veren Bingöl, bazı çevrelerin ‘DEVA kalabalık toplayamayacağını anlayınca mitingi iptal ettirdi’ şeklindeki iddialarına da değinerek şunları söyledi; “Bu tür söylentileri çıkartanlar tamamen kasıtlı ve art niyetlidir. Şayet miting düzenlenseydi 50 bin kişi de katılmış olsaydı bu çevreler o zamanda ‘Bir tarafta ocaklar söndü, onlarca can kaybı oldu, bebekler yetim kaldı, DEVA güle oynaya miting düzenledi’ şeklinde eleştiri yaparlardı. Zaten bu tür söylentiyi çıkartanlar belli bir kesim. Kimlerin olduğunu da herkes biliyor.”

Devamını Oku

Aydemir: ‘Mescid-i Aksa kırmızı çizgimizdir’

Aydemir: ‘Mescid-i Aksa kırmızı çizgimizdir’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında ülke gündemine ilişkin notlar düştü, Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü’nü kutladı.

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında ülke gündemine ilişkin notlar düştü, Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü’nü kutladı.

Basın toplantılarında Erzurum değerlerini gündeme taşımayı sürdüren Milletvekili Aydemir, ‘Tarihçe-i Erzurum eserinin sahibi, 1. Meclis Erzurum Milletvekili Mehmet Nusret (Efendi) Som’u rahmetle andı. Kudüs Şairi Nuri Pakdil rahmet niyazlarıyla anan Milletvekili Aydemir, Pakdil’in milli ve manevi hassasiyetlerini paylaşarak, ‘Kudüs ve Mescid-i Aksa kırmızıçizgimizdir. ‘ dedi.

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) üyesi Milletvekili Aydemir, Bahtiyar Vahapzade’nin; ‘Bir ananın iki oğlu/ Bir amalın iki kolu/O da ulu, bu da ulu/Azerbaycan – Türkiye ‘ dizelerini seslendirerek, ‘Rabbim kardeş Azerbaycan’ın dirliğini, birliğini ebediyen güçlü ve daim kılsın.‘ niyazında bulundu.

‘Dilimiz bir, dinimiz bir’

20 Yanvar başta olarak, Azerbaycan’ın istiklal ve istikbali için can adayan şehit ve gazilerini rahmet ve minnetle anan Milletvekili Aydemir, ‘Ezeli ve ebedi kardeş yurdumuz Azerbaycan, değerleri, tarihi haşmeti ve Küresel konumuyla Türk Dünyasının gönül mihveri adreslerindendir. Türk Dünyasının mümtaz sesi Vahapzade’nin; ‘Dinimiz bir, dilimiz bir/Ayımız bir, yılımız bir/Aşkımız bir, yolumuz bir/Azerbaycan – Türkiye’ vurgusunu bir kez daha kaydediyor, bu Gönül Coğrafyamızın coşkusunu yürekten paylaşıyoruz. ‘ dedi.

Mehmet Nusret Güzide Bir Dadaş

18 Ekim 1930’da Rahmet-i Rahman’a hicret eden, 1. Meclis Erzurum Milletvekili Mehmet Nusret Efendi’yi minnet ve rahmetle yad eden Milletvekili Aydemir, ’92 yıl önce Hakka uğurladığımız Tarihçe-i Nusret ya da diğer adıyla Tarihçe-i Erzurum eserinin sahibi Mehmet Nusret Som, bir Balkan Savaşı gazisi Alay imamıdır. Vatan hizmetini 1’inci TBMM’de milletvekili olarak devam ettiren Nusret Efendi, TBMM’deki tarihi konuşmalarındaki vurguları, mukaddesata sadakat ve vefasıyla gönüllerde müstesna bir yer edinen devlet adamı, Erzurum değerlerini eserleriyle işleyerek il Tarih ve Kültürüne üstün hizmet veren Güzide bir dadaştır. Allah’ın rahmeti üzerine olsun. ‘ dedi.

Pakdil’in ‘Yürü Kardeşim ayaklarına Bir Kudüs Gücü Gelsin’ Mesajı

Basın toplantısında 1 Ekim 2019’da Hakka vuslata eren, Yedi Güzel Adam’ın büyüğü, Mekke, Medine, Kudüs ve millet – ümmet aşığı, Kudüs Şairi olarak bilinen Nuri Pakdil’i rahmetle anan Milletvekili Aydemir, ‘Ufku ufkumuz, yolu yolumuzdur. O’nun hassasiyet ve dikkatlerini hep diri tutmak, Mescid-i aksa eksenli mesajlarını genç nesle aktarmak vazifemizdir. ‘ dedi.

Milletvekili Aydemir, “Yüreğimin yarısı Mekke’dir, geri kalanı da Medine’dir. Üstünde bir tül gibi Kudüs vardır” vurgusu yüce milletimizin yüreğinin sesidir. O’nun ‘Yürü kardeşim/Ayaklarına bir Kudüs gücü gelsin’ mesajını diri tutmak önceliğimizdir. ‘ kaydını düştü

Aydemir’den Sert Tepki

Milletvekili Aydemir, basın toplantısında, firari FETÖ’cü Kanter’in, “bir vatan haini” olduğunu söyledi.

Yunanistan bayrağının dalgalandığı direğe sarıldığı fotoğrafını paylaşan FETÖ firarisi Enes Kanter’e tepki göstererek, “Yunanistan bayrağına sarılarak Yunan muhabbetini, Türk düşmanlığını aşikar ediyor.” dedi.

Yunanistan bayrağına sarılarak poz veren FETÖ Firarisi Basketbolcu Enes Kanter’e Parlamentoda büyük tepki gösteren Milletvekili Aydemir, “FETÖ’cü, PKK’cı, DEAŞ’cı vs bütün hainlerin son sığınakları başkalarının bayrağına sarılmaktır” diye konuştu.

‘Bütün hainlerin sonu budur’

ABD’ye kaçan Kanter’in, oradan sürekli Türkiye’ye düşmanca sözler yönelttiğini dile getiren Aydemir, “Yunan bayrağına sarılmış, Yunan bayrağını yükseltiyor. Vatan hainleri böyle, FETÖ’cü bir kitapsız. Hep söylüyoruz, bunların aynı kaptan yediğini bilin diyoruz. FETÖ’cüsü, PKK’lısı, DHKP-C’lisi, DEAŞ’lısı böyle kim varsa bu vatana ihanet eden, işte onların resmi bu. Yunan bayrağına sarılan bir imansız. Bütün hainlerin sonu bu.” diye konuştu.

Hain kanter’in fotoğrafı ihanetin resmidir’

Kanter’in fotoğrafını, “ihanetin resmi” olarak nitelendiren Aydemir, “Yunanistan bayrağına sarılarak Yunan muhabbetini, Türk düşmanlığını aşikar ediyor. AK Parti’nin mücadelesi bunlarla. Cumhur İttifakı olarak bizim mücadelemiz sıradan bir mücadele değil, beka mücadelesi veriyoruz.” ifadesini kullandı.

Devamını Oku

Çat’ta Lavanta üretiminde kadın eli

Çat’ta Lavanta üretiminde kadın eli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Çat Belediyesi ve Erzurum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, lavanta üretimi ve pazarlaması için protokol imzaladı.
Çat – Adalar mevkiinde 30 dönüm alan üzerinde üretimi gerçekleştirilecek olan lavanta,
kozmetikten temizlik sektörüne, sağlıktan sanayiye dünyada ticareti en çok yapılan 15 bitkisel ürün arasında yer alıyor.
Üretimi yapılan lavantaların ilk etapta protokol dahilinde yapılacak proje ile lavanta yağına dönüştürülerek yerelde ve ulusalda satış ve pazarlaması yapılacağı açıklandı.
Protokol imza töreninde konuşan Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar; “2020 yılında ticari üretim planlamaları yapmaya başladık. Sektör ziyaretleri, alan gezileri yaptık. Turizm potansiyeli ile ilgili değerlendirme ve araştırmalar başladık. Yapılan gezi sonucunda değerlendirmeler yaparak, lavanta başta olmak üzere aromatik bitkilerin tamamında katma değerin çok yüksek ve çeşitli olduğu, yerel hatta bölgesel kalkınma için önemli olduğu ve turizm potansiyelinin yüksek olduğu konusunda hemfikir olduk. Son yıllarda dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemi giderek artan tıbbi ve aromatik bitkiler, birçok yöremizde önemli geçim kaynaklarından birini oluşturmuştur. Erzurum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi arasında protokol imzaladık. Protokol dahilinde yapılacak proje ile lavanta yağına dönüştürülerek yerelde ve ulusalda satış ve pazarlamasını yapacağız. Çat ilçemizde de lavanta üretimini yaygınlaştırılarak, özellikle kadınlarımızın ekonomik gelir elde etmeleri hedefimizdir. Yapılan protokolün şehrimiz, ilçemiz ve her iki tarafa da hayırlı olması temennisinde bulundu”.
Erzurum Kadın Kooperatifi Başkanı Zeynep Polat yaptığı açıklamada; “Kooperatif olarak uzun zamandır tıbbi ve aromatik bitkiler üzerinde araştırmalar yapıyoruz. Araştırmalarımız neticesinde, ilk dikim sırasında verilen can suyu haricinde su istemeyen lavantadan, kullanılmayan susuz veya sulama imkânı kısıtlı, eğimli, toprak yapısı iyi olmayan hatta hiçbir şey yetiştirilemeyen kıraç arazilerde bile çok iyi verim alındığını gördük. Lavantanın dönüme verimi çiçek olarak 150 ile 400 kilogram arasında gerçekleşirken, yağ verimi çiçek veriminin yüzde 2 ile yüzde 5’i arasında değiştiğini tespit ettik. Bu konudaki çalışmaları ile Çat’ta bir ilke imza atmış olan Çat Belediye Başkanımız Melik Yaşar ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Çat’ta devam eden lavanta üretimini bundan sonraki süreçte belediye-kadın kooperatifi ortaklığıyla yürütmeye karar verdik. Lavanta üretimi ile başlayıp ürün geliştirme sürecinde lavanta yağı, kolonya, sabun ve çay birçok alanda lavanta üzerine çalışmayı hedefliyoruz.
Kadına ve kadın girişimcilere verdiği değer ve destekle her zaman fark yaratan kıymetli başkanımız Melik Yaşar’a desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.
Devamını Oku

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.