DOLAR 32,5936 0.35%
EURO 34,8209 0.22%
ALTIN 2.505,400,85
BITCOIN 21046741,87%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Çiftçilere EZO’dan kredi eğitimi

Çiftçilere EZO’dan kredi eğitimi

ABONE OL
Haziran 10, 2022 14:31
Çiftçilere EZO’dan kredi eğitimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üretimi teşvik etmek amacıyla genç çiftçilerle kadın çiftçilere yönelik destek kredisi verileceğinin açıklanmasının ardından harekete geçen Ziraat Mühendisleri Odası ( ZMO ) Erzurum Şubesi, kredi kullanmak isteyen çiftçiler için eğitim programı başlattı.
ZMO Erzurum Şube Başkanı Hasan Ali Kayabaşı, halk arasında köye ve üretime dönüş kredisi olarak da adlandırılan yeni destek paketinin, tarım ve hayvancılığı yeniden canlandırmaya yönelik atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi.
Pandemiden sonra üretmeye istekli olan çiftçilerin doğru bilgilendirilmesi manasında çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Kayabaşı, ‘’doğru tarım politikaları oluşturan Devletimize çiftçiyi üretime teşvik eden çabalarına bir nebzede olsa katkı sağlamak için böyle bir girişimde bulunduk. Programın ilk ayağını Odamızda yaptık. Bugünde belediyecilikte başarılı işlere imza atan Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar’la bu programı düzenledik. Çiftçilerimizi tarım ve toprakla yeniden barıştıracak tarımsal üretimin önemini bir kez daha ortaya koymak adına kursiyerlerimize eğitim verdik. Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

Çat Belediyesi’nden tam destek
Pandemi ve iklim değişikliğiyle birlikte tarım sektörünün önem ve önceliği artarken ZMO Erzurum Şubesi tarımın yeniden güç kazanması için Çat Belediyesi ile ortaklaşa eğitim programı düzenledi. Yeniden üretime dönüş parolasıyla yola çıkan Çat Belediyesi’nin ilçede çiftçilere destek olmak amacıyla ZMO Erzurum Şubesi ile organize etttiği ‘’Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği’ konulu eğitim programı sonunda çiftçilere sertifikaları verildi.
Belediye binasında düzenlenen programda konuşma yapan Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar Belediyemiz ile Ziraat Mühendisleri Odasıyla ortaklaşa düzenlediğimiz büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği eğitim sertifikalarını, İlçemizde hayvancılığın kalkınmasına rehber olacak olan kursiyerlerimize AK Parti Çat İlçe Başkanımız Sayın M.Emin Işık, Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanımız Sn.Hasan Ali Kayabaşı ve Veteriner Hekimimiz Sn. Muhsin Taştan ile birlikte takdim ettik.

Üretim çiftçilerimizden, destek bizden…

Tarım ve Hayvancılık konusunda farkındalık oluşturmak ve insanları harekete geçirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu eğitim programı ile bir başlangıç yaptık. İlçemizde tarımsal üretime elverişli alanlarımız var. Bizde bu potansiyeli değerlendirmek istiyoruz. Çiftçi ve üretici kardeşlerimiz yeterki üretsinler, her türlü desteği vereceğiz. Çat Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Onların yararına olacak her türlü çalışmayı takdirle karşılar ve destek oluruz.
Tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum.’’ İfadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.