DOLAR 32,5859 0.28%
EURO 34,7439 -0.01%
ALTIN 2.490,150,24
BITCOIN 20475172,35%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Erzurum MÜSİAD’DA çifte heyecan

Erzurum MÜSİAD’DA çifte heyecan

ABONE OL
Temmuz 29, 2022 00:48
Erzurum MÜSİAD’DA çifte heyecan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi Pazar günü hem bölgedeki iş adamlarının katılacağı toplantıya ev sahipliği yapacak hem de Türkiye’nin ilk ve tek tesisi olan Oltu Cağ Kebabı tesislerinin açılışını gerçekleştirecek.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, başkanlığında bölgedeki MÜSİAD Şubesi başkan ve başkan yardımcıları Erzurum’da bir araya geliyor. 18 ilin MÜSİAD başkan ve başkan yardımcılarının katılacağı toplantıda bölge ekonomisinin kalkınması ve ticaretin gelişimi için neler yapılabileceğini masaya yatıracak.

Konuyla ilgili bilgi veren ev sahibi MÜSİAD Erzurum Başkanı Fuat Demir, “Sadece bölgenin değil Türkiye’nin ekonomisine katkıda bulunacak projeler üretmek ve neler yapabiliriz gibi konuları görüşmek üzere bir istişare toplantısı yapacağız. 1990 yılında kurulan ve kuruluşundan günümüze kadar ülke ekonomisine katkılar sağlamaya devam eden MÜSİAD Türkiye’nin tamamı ve Dünya’nın bir çok kentinde bulunan şubeleri ve üyeleri ile Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır, sağlamaya da devam edecektir. 31 Temmuz 2022 Pazar günü de Doğu ve Karadeniz Bölgesi’ndeki şube başkanlarımızla, Genel Başkanımız Mahmut Asmalı beyinde katılımı ile bir araya geleceğiz. Bölgemiz ve Türkiye’miz ekonomisine katma değer kazandıracak projelerin masaya yatırılacağını düşünüyorum. İnşallah bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olur”dedi.

Öte yandan MÜSİAD Erzurum Şubesi yönetimi ve üyelerinin ortak girişimi ile kurulan Türkiye’nin ilk ve tek tesisi olan Oltu Cağ Kebabı ve Kırmızı Et Entegre Tesisleri’nin açılışını da aynı gün yapacaklarını hatırlatan Demir, 5 ton kapasite ile üretime açacakları tesisin kapasitesini ileriki yıllarda 20-25 tona çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

Oltu Organize Bölgesi’nde kurulan tesisin sadece cağ Kebabı lokantalarına cağ vermekle kalmayıp, şişlere vurulmuş pişirilmiş cağ, kavurma, sucuk, köfte, döner gibi ürünlerde üretmeyi amaçladıklarını anlatan Demir, Erzurum’da bir de fabrika satış mağazası açacaklarının müjdesini verdi.

Söz konusu tesisin ilk etapta 80 ile 100 civarında işsizin istihdam edileceğini de belirten Fuat Demir, bu rakamın üretim kapasitesinin artışına paralel olarak 150-200’e kadar çıkabileceğini da kaydetti.

Bu arada ilgili proje kapsamında bölgedeki küçükbaş hayvan kapasitesinin de arttırılacağına dikkat çeken Demir, sözlerine şöyle devam etti: “Cağ kebabı fabrikası projemizin bir diğer amacı da küçükbaş hayvan sayasını artırmaktır. Bölgemizdeki 1 milyon küçükbaş hayvan besiciliği için de çalışmalarımız var. Başta Erzurum’un ilçeleri olmak üzere bölgemizde küçükbaş hayvan çiftlikleri kurmak için de bir projemiz var. İnşallah bu cağ kebabı fabrikası tesisimizle bölgemizdeki küçükbaş hayvan üretimi de artacak ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır.”

Başkan Demir, aynı günde hem bölge başkanları ile yapacakları toplantının hem de Oltu Cağ Kebabı ve Kırmızı Et Entagre Tesisleri’nin açılışını yapacak olmanın gurur ve heyecanını bir arada yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.