DOLAR 32,3131 0.19%
EURO 35,0821 -0.16%
ALTIN 2.278,920,08
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Bingöl’den Gaziler Günü Mesajı

Bingöl’den Gaziler Günü Mesajı

ABONE OL
Eylül 19, 2022 09:07
Bingöl’den Gaziler Günü Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, 19 Eylül Gaziler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İl Başkanı Vahit Bingöl, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilmesiyle, 19 Eylül Günü Kahraman Gazilerimize “Gaziler Günü” olarak armağan edildiğini hatırlattı. Bu tarihin aynı zamanda gazi ve şehitlere duyulan saygının da açık bir göstergesi olduğunu ifade eden Bingöl, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:  Şehitlik ve gazilik, şereflerin en yücesidir, milletimiz için onurların en büyüğü, rütbelerin en üstünüdür. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, huzuru, güvenliği uğrunda fedakârca görev yaparken sağlıklarını yitiren gazilerimiz, her türlü takdirin üzerinde minnet ve şükran duygularını hak etmektedir. Her karış toprağı şehit ve gazilerimizin emaneti olan bu aziz vatanın üzerinde millet olarak, hür ve bağımsız biçimde, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayarak ancak bu fedakârlığın gereğini yerine getirebiliriz. Bu yüce mirasın varlığında ve birliğinde kardeşlik ruhunu canlı tutmak azmini, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu bilmeliyiz. Milli ruhumuzu yücelten gazilerimizin, bu kutlu unvanlarını gururla taşımaları için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.

Bütün bu duygularla, hizmetlerin en üstünü olan vatan savunmasını yapan, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü canlarını feda ederek koruyan başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere ebediyete göç etmiş şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm Gazilerimizin Gaziler Gününü kutluyorum.”

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.