DOLAR 32,5477 0%
EURO 34,9177 0.16%
ALTIN 2.423,140,02
BITCOIN 2051060-4,20%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Eski Polat (Serçeme) Mahallesi’nde pis kokular yükseliyor

Eski Polat (Serçeme) Mahallesi’nde pis kokular yükseliyor

ABONE OL
Kasım 29, 2022 16:45
Eski Polat (Serçeme) Mahallesi’nde pis kokular yükseliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Erzurum Doğa Hakları ve Çevre Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Eda Okumuş, parti çalışmaları sırasında Aziziye İlçesi’ne bağlı Eski Polat Mahallesi’nde karşılaştıkları manzara karşısında adeta şoke olduklarını belirtti.

Erzurum’un Aziziye İlçesine bağlı eski ismi Serçeme olan Eski Polat Mahallesi’nin ortasından geçen dere, adeta hastalıklara ve ölüme davetiye çıkartıyor. Sokaklarının çamur ve su birikintisinden geçilemez bir hal aldığı mahallede, çevre temizliği konusunda ilçe belediyesine ait hiçbir faaliyetin olmaması gerek mahalle halkını, gerekse mahalleye giden vatandaşları adeta çileden çıkarıyor. Belediyenin çöpleri toplamadığı mahallede yerel halkın çöplerini dere yatağına atması nedeniyle çevreye yayılan pis kokular ve kirlilik adeta hastalığa davetiye çıkartıyor. Dere kenarındaki evler ise toprak kayması nedeniyle adeta tehlike ile burun buruna.

Söz konusu mahalleye parti çalışmaları için gittiklerinde karşılaştıkları manzarayı basın mensupları ile paylaşan DEVA Partisi Erzurum Doğa Hakları ve Çevre Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Eda Okumuş, şöyle konuştu:

“Erzurum Aziziye ilçesine bağlı Eski Polat (Serçeme) Mahallesine parti çalışmaları için yapmış olduğumuz ziyaret esnasında mahallede çok ağır bir koku olduğunu fark ettik. Bunun üzerine yerel halk ile görüştüğümüzde kokunun kaynağının mahallenin ortasından geçen Serçeme Deresi olduğunu söylediler. Bu beyanlar üzerine yerinde yaptığımız incelemeler sonucunda Serçeme Deresi’nde inanılmaz derecede çöp ve kirlilik olduğunu fark ettik. Bunun sebebini araştırdığımız zaman mahallede çöp konteynerlerinin olmadığını ve yerel halkın çöplerini dereye atmak zorunda kaldığını öğrendik. Yine yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda; yetkililere birçok kez bu durum aktarılmasına rağmen hiçbir çalışma yapılmadığını, bu yüzden de çevre halkının mağdur edildiği anlaşıldı. Belediye yetkililerinin bu durum için yaptığı açıklama ise ‘çöp toplama araçlarının dar sokaklarda manevra yapamayacağından bu hizmeti veremeyecekleri’ yönünde olmuş. Fakat biz biliyoruz ki belediyenin imkânları fazlasıyla var. Hatta şehrin bazı noktalarında çöp taksi hizmeti verilmektedir. Bu mahallemize de çöp taksi hizmeti gayet sunulabilir. Bu tür bahanelere başvurmak yerine halka hizmet anlayışı ile sorunların giderilmesine yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Çünkü söz konusu mahallenin yolları ve sokakları, çöp toplama alanı olarak kullanılabilecek yerleri her türlü çöp toplama aracının rahatça hareket edebileceği kadar geniştir.”

 

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.