DOLAR 32,3578 0.11%
EURO 34,9839 -0.29%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

ABONE OL
Aralık 31, 2022 10:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Aksu’nun “İstanbul’da doğalgazda yüzde 12 oranında indirim yapıldı” açıklaması, Erzurum’da gözleri bir anda Ankara’ya çevirdi. Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İl Başkanı A. Vahit Bingöl, “Biz de indirim istiyor ve bekliyoruz” dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) İstanbul’da doğalgaz fiyatında yüzde 12-13 oranında indirim yapacağını duyurması, kışın soğuk günlerini yaşayan Erzurum’da gözleri ve dikkatleri bir anda Ankara’nın üzerine çevirdi.

“BİZİM BAŞIMIZ KEL Mİ”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Tevfik Göksu’nun sosyal medya hesabından yaptığı ““İstanbullulara büyük bir müjdeyi vermenin sevincini yaşıyoruz. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) yaptığı tarife düzenlemesiyle, İstanbul’da yüzde 12 olmak üzere bazı illerimizde de değişen oranlarda doğalgaza indirim yapıldı. Hayırlı olsun İstanbul” açıklamasından sonra, “Bizim başımız kel mi?” diye ses yükselten DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, İstanbul için düşünülen indirimin çok daha fazlasının Erzurum’a ve ısınma ihtiyacı duyan, dolayısıyla zorda olan tüm Doğu illerine uygulanması gerektiğini söyledi.

BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ GÖREVE!

Doğalgazda indirim yapılmasını sağlamaları için tüm bölge milletvekillerini ortak hareket etmeye davet eden DEVA İl Başkanı Vahit Bingöl, “Kışın en şiddetlisini yaşayan Erzurum’un bir ferdi olarak bizim İstanbul dahil hemen her ilden çok daha fazla indirime ve desteğe ihtiyacımızın olduğu ortada. 5 milyon doğalgaz abonesinin bulunduğu İstanbul’da yüzde 12-13 oranında indirim yapmak demek, Erzurum dahil Doğu’daki çoğu ile ‘bedava’ doğalgaz vermek demektir. Biz elbet bedava yakıt istemiyoruz. Ama ‘ay sonunda fatura ne kadar gelir’ endişesi duymadan doğalgaz yakmayı da hepimiz çok istiyoruz. Bizim başımız kel mi? Sayın vekillerimiz umarız gereğini yerine getirirler” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.