DOLAR 32,5045 0.16%
EURO 34,7746 0.11%
ALTIN 2.490,431,16
BITCOIN 20671235,68%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
BİNGÖL: AKLI SELİM KİMSE İHA VEYA SİHA’YA KARŞI OLMAZ

BİNGÖL: AKLI SELİM KİMSE İHA VEYA SİHA’YA KARŞI OLMAZ

ABONE OL
Ocak 19, 2023 15:31
BİNGÖL: AKLI SELİM KİMSE İHA VEYA SİHA’YA KARŞI OLMAZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İHA ve SİHA Baykar Teknoloji’ye ‘devlet tarafından milyon dolarlar aktarıldığını ancak bu imkanın başka şirketlere verilmediği’ yönündeki açıklamalarını eleştirenlere karşı sert bir yanıt veren DEVA Erzurum İl Başkanı A. Vahit Bingöl, “Eleştiri yapanlar keşke Ali Babacan kadar bu ülkeyi düşünse. Onlar önce Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın açıklamış olduğu 22 tane eylem planını okusunlar. Orada da Sayın Babacan’ın bu konudaki düşüncelerini göreceklerdir.” diyerek tepki gösterdi.

Katıldığı bir televizyon programında Türkiye’nin Savunma Sanayisi ile ilgili açıklamalar yaparken, devletin milyonlarca doları sadece Baykar Teknoloji’ye aktarmasına tepki gösteren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın sözlerinin kamuoyunda çarpıtıldığı ifade edildi.

Babacan’ın sözlerinin özellikle kasten ve maksadını aşan bir şekilde çarpıtılarak eleştirilmesine tepki gösteren DEVA Erzurum İl Başkanı A. Vahit Bingöl, yapılan eleştirilerin haddini aşan ve kasıtlı olduğunu söyledi. Bingöl, yapılan eleştirileri Genel Başkan Ali Babacan’ın asla hak etmediğini belirterek, “Zaten aklıselim olan hiçbir insan öyle Türkiye’nin savunma sanayisini zayıflatacak tarzda açıklamalar yapmaz. Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan, bu ülkede Başbakan Yardımcılığı, Dış İşleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Sözcülüğü (Başmüzekereci), Ekonomi Bakanlığı yapmış ülkemizin özellikle de yurt dışında ki başarılı temsil kabiliyeti gururu olmuştur. Sayın Babacan açıklamalarında, İHA, SİHA üretimine ya da teknolojiye karşı olmadığını aksine tekelleşmesine karşı olduğunu belirtmiştir. Rekabetten yana bir tavır sergileyen Sayın Genel Başkanımız, devletin milyonlarının sadece tek bir firmaya değil, savunma sanayimizle ilgili üretim yapan, proje üreten, sistem geliştiren firmalarında desteklenmesini ifade etmiştir. Ama ne yazık ki görüyoruz ki, bazı kesimler sadece tek bir firmanın desteklenmesini istiyor ve milyonlarca doların tekelde olmasını arzu ediyor. Başka bir firmanın rekabet etmesini engelliyorlar. Oysaki Türkiye’nin savunma sanayisi için ne kadar firma kuruluş varsa desteklenmeli ve rekabet ettirilmeli ki hem maliyet ucuzlasın hem de kalite daha da arttırılsın. Bunu anlamayan ya da görmezden gelen bu zihniyeler, maalesef mesnetsizce, kasıtlı bir şekilde genel başkanımızın açıklamalarını çarpıtıyorlar. Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın da söylediği gibi biz, ülkemiz için faydalı olan her yatırımın, her projenin yanında dururuz. Zaten sayın genel başkanımız açıkladığı 22 eylem planında Milli Savunma Sanayimiz ile ilgili görüşlerini de açık net bir şekilde ortaya koymuştur. Bu eleştiri yapanlara öncelikle biran evvel bu eylem planlarımızı okumalarını tavsiye ederim.” Şeklinde açıklama yaptı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.