DOLAR 32,5959 0.35%
EURO 34,8154 0.2%
ALTIN 2.508,190,97
BITCOIN 21025882,15%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Bingöl’den duygusal veda

Bingöl’den duygusal veda

ABONE OL
Mart 17, 2023 14:25
Bingöl’den duygusal veda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, görevinden istifa ederek milletvekili aday adaylığını açıkladı.

İl Başkanı Bingöl, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 3 yıldır kurucu olarak sürdürdüğü il başkanlığından istifa dilekçesini kendisi gibi milletvekili aday adayı olan parti il sekreteri Simanur Kurt’a verdi. Kurt’ta başkan Vahit Bingöl’den istifa dilekçesini aldıktan sonra aday adaylığı için il sekreterliği ve yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.

Çok sayıda partili ve basın mensubunun katıldığı toplantıda konuşan Vahit Bingöl, görev yaptığı dönemde, teşkilatlanma çalışmalarını başarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. Erzurum’da çok zor şartlar altında ve yapılan baskılara rağmen, hiç korkmadan ve kimseye hakaret etmeden seviyeli ve saygın bir muhalefet örneği sergilediklerini ifade eden Bingöl, DEVA Partisini Erzurum’da kurduktan sonra iktidar tarafından özellikle iş yaşamına yönelik bir çok tehdit aldığını belirterek, “Demirden korksaydık trene binmezdik. Millet İttifakı bu seçimi ya kazanacak ya kazanacağız. Bu seçim kazanılacak Allah’ın izniyle. Hiç endişeniz olmasın. Cumhurbaşkanını da kazanacağız. Büyük çoğunlukla parlamentoya girecek milletvekili sayısını da kazanacağız. Çünkü artık bu millet çoğulculuğa, düşüncelerini ifade etmeyeceği sıkıntısına bir çare olacak. Bana sorsanız ki başkan, 14 Mayıs akşamı Millet ittifakı iktidar oldu. Ne olmasını istersiniz? Ben söyleyeyim. Bizim iki tane kırmızı çizgimiz var. Bayrağımız bir, üzerinde yaşadığımız vatanımızın bölünmez bütünlüğü iki… Onun dışında ben çıkıp şunu diyeceğim 14 Mayıs akşamı içinizden ne geliyorsa, nasıl düşünüyorsanız öyle konuşun diyeceğim. Korkmayın artık… İnşallah 14 Mayıs akşamı bu millet üzerindeki o korkuyu atacak. Düşüncelerini rahat bir şekilde ifade edecek.”dedi.

3 Y İLE MÜCADELE DECEĞİZ DEDİLER KENDİLERİ UYGULADI

‘’Önce ‘yolsuzluk, yoksulluk ve yasakla mücadele edeceğiz’ dediler, ‘Nil kenarında bir kuzuyu kurt kaparsa bunun hesabını ALLAH Ömer’den sorar’ zihniyetiyle vatandaşa adil olacaklarına dair söz verdiler, Biz vatandaş olarak çok mutlu olduk ,çok şükür dedik yıllar sonra,1990 yılından sonra tek başına güçlü bir hükümet geldi sevindik. İnşallah ülkemizin milletimizin sıkıntılarına çare olurlar dedik. 2011 yılına kadar çok iyi geldiler ve o yıllarda çok değerli isimler vardı bu isimler içinde şimdi DEVA Partimizin Genel Başkanı Ali Babacan vardı, Ciddi bir ayrıştırma yaparak o liyakatli değerli siyasetçileri kendilerinden uzaklaştırdılar. İfadelerini kullanan Başkan Bingöl, sözlerine şöyle devam etti:

“Kendi eksiklerin görmeden karşıyı suçlamaya başladılar. DEVA Partisi olarak bizi HDP ile aynı masaya oturtuyorlar resmi olarak onlarla bir görüşmemiz yok. Fakat HDP’li seçmen ‘biz ülkemizi millet olarak herkesi düşünen Millet ittifakına destek olacağız’ oluyorlarsa, bize oy vermeyin destek vermeyin öylemi dememiz lazım. HÜDA PAR ile birlikte hareket eden Cumhur ittifakı ‘rejimini yıkacağız’ diyen parti üyeleri ile kol kola geziyorlar.”

Başkan Bingöl, konuşmasının son bölümlerinde ise duygulanınca gözyaşlarına hakim olamadı. 35 yıllık siyaset hayatında edindiği tecrübeleri halkın yararına kullanmak için il başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı oldu.

Bu arada, 11 İl’de yaşanan ve 13 milyon insanı etkileyen deprem felaketinin ardından 2 gün önce yaşanan sel felaketinde 10’larca insanın hayatını kaybettiğini ve yüzlerce insanın mağdur olduğunu da hatırlatan Bingöl, sözlerini; “Allah bir daha böyle acılarla bizleri baş başa bırakmasın. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralı ve mağdur olanlara da geçmiş olsun dileklerini iletiyorum” şeklinde tamamladı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.