DOLAR 32,5389 0.24%
EURO 34,7702 0.06%
ALTIN 2.492,801,25
BITCOIN 20552073,49%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Bingöl’den Çanakkale Destanı’nı Kutlama Mesajı

Bingöl’den Çanakkale Destanı’nı Kutlama Mesajı

ABONE OL
Mart 18, 2023 13:16
Bingöl’den Çanakkale Destanı’nı Kutlama Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Erzurum Milletvekili Aday Adayı A. Vahit Bingöl, Çanakkale Zaferi’ni ‘20. yüzyıl siyasi kaderini şekillendiren bir destandır’ olarak nitelendirdi.

Çanakkale Zaferi’nin 108. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Milletvekili Aday Adayı A. Vahit Bingöl, özgürlük ve bağımsızlığımızın büyük destanı 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yılını kutladı. Bingöl, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Bugün 18 Mart. Bundan tam 108 sene önce dünyanın en büyük askeri gücünü Çanakkale’de durdurduğumuz o büyük savaşın sembol tarihi. Bugün atalarımızın canları pahasına istilacılara, ‘Buraya kadar, ileriye geçemezsin’ dediği gün. Bugün Türk milletinin nelere kadir olduğunu kanıtladığı gündür. Bugün Mustafa Kemal’in gerçek anlamda tarih sahnesine çıktığı Çanakkale Muharebeleri’nin 108. yılındayız. Yaklaşık 1 yıl süren Çanakkale Muharebeleri’nde on binlerce asker şehit oldu. Bunlar bizden başka herhangi bir milletin pek katlanabileceği acılar değildir. Çanakkale Zaferi, 18 Mart 1915’te vatan ve milletin bağımsızlığını korumak, vatan ve milletin bekası için yurdumuzun dört bir yanından ailelerini arkalarında bırakarak gelen kahramanlarımızın her türlü imkânsızlık ve yokluğa rağmen varını yoğunu ortaya koyarak, zor şartlar altında kendisinden donanım ve imkân yönünden güçlü olan ordulara karşı verdiği muhteşem mücadeleyle destanlaşmış, eşine az rastlanır, anlamlı bir kahramanlık destanı ve tarihi dönüm noktalarından biridir. Bir milletin verdiği mücadeleyle, ‘Çanakkale geçilmez’ sözünü tarihe kazıyarak tarihin akışını değiştirdiği bir zaferdir. Türk milleti, vatanını, hürriyet ve istiklalini korumak için emsalsiz fedakârlıklar göstermiş, cesaret dolu mücadelesiyle tarih boyunca şanlı zaferler kazanmıştır.

18 Mart Şehitleri Anma Günü, her daim milletimizin gönlünde yer alan aziz şehitlerimizi yâd etmek açısından önemli bir gündür. Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz,emsalsiz özverileriyle, milletimizin manevi değerlerinin, birlik ve beraberliğinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca kanıtlamışlardır. Uğrunda büyük bedeller ödenen aziz vatanımız, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere kutsal bir emanetidir. Bu vesileyle, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle de; Aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan (cc) rahmet diliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.