DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20744051,22%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Türk İş’ten Hükümete Rest…

Türk İş’ten Hükümete Rest…

İşçi temsilcisi Türk-İş'in Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret görüşmelerine sayılı günler kala hükümete resti çekti.

ABONE OL
Aralık 6, 2023 18:59
Türk İş’ten Hükümete Rest…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşçi temsilcisi Türk-İş’in Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret görüşmelerine sayılı günler kala hükümete resti çekti. Asgari ücrete tek zam yapılacağına yönelik açıklamalara tepki gösteren Atalay, “Bu enflasyonu durdursunlar, bu fiyat artışları dursun, yılda 1 kere olsun sorun yok; ama fiyat artışları durmadığı sürece bu meseleyi bir kere görüşmek doğru değil.” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, asgari ücret görüşmeleri öncesi Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı ziyaret etti. Taşcıer ve Atalay, basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yaptı. Asgari ücrete tek zam yapılacağına yönelik söylemlere tepki gösteren Atalay, fiyat artışlarının durmadan tek zam yapılmasının doğru olmadığını söyledi.

“ENFLASYONU DURDURUN, ASGARİ ÜCRETİ KONUŞMAYALIM”
Atalay, Türkiye’de çalışma şartlarının ve alım gücünün ortada olduğunu belirterek, “Bu sene asgari ücret görüşmelerinde işçiler de olacak. Bugüne kadar toplumun razı gelmediği, içimize sinmeyen hiçbir şey yapmadık. Baktığınız zaman 40 senedir bu iş devam ediyor. Toplasanız 5 kere uzlaşıyla çıkmıştır. Onun dışındakilerde uzlaşma çıkmadı. Bu asgari ücretlerinin yüzde 99’u örgütsüz insanlar. Yani bunlar işte komşumuz, arkadaşımız, kasapta, manavda çalışan insanlar. Bunların zor şartlarda geçindiğini ben de biliyorum. Zaman zaman bir şey ifade ediyorum, ‘Enflasyonu durdursunlar, ete süte zam gelmesin, kiraya zam gelmesin; o zaman asgari ücret konuşmanın da bir anlam yok.’ Sen zammı ver, ertesi gün zam getir fiyatlara. Yani bu sürdürülebilir bir iş değil” dedi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.