DOLAR 32,3735 0.16%
EURO 34,9787 -0.27%
ALTIN 2.324,370,22
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Erzurum tarımda basamak atlayacak

Erzurum tarımda basamak atlayacak

ABONE OL
Haziran 10, 2022 13:03
Erzurum tarımda basamak atlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Başkanı Fuat Demir, Adana’da yapılan Türkiye Tarım Zirvesi’ne katıldı.

Küçükbaş hayvan varlığının geliştirmesine dayalı olarak Oltu Cağ Kebabı’nın endüstrilyel üretimi ve pazarlama projesi fizibilite raporu ile birlikte Erzurum’da tarımın gelişmesi için hazırladığı raporu Tarım Bakanı Yardımcısı Ebubekir Gizli’ye teslim etti.

10 ana başlıktan oluşan fizibilite çalışmasını dosya halinde Tarım Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişli’ye verilmek üzere Tarım Bakanı Yardımcısı Ebubekir Gizli’ye teslim eden MÜSİAD Erzurum Başkanı Fuat Demir, Adana’daki tarım zirvesinde Erzurum’un Pilot il olması için MÜSİAD Erzurum Şubesi ve Erzurum Valiliğinin çalışmalarını Türkiye Tarım Zirvesi’nde sunum şeklinde katılımcılara anlattı. Türkiye’de tarımı geliştirmek için belirlenen Yeni Tarım Modeli’ndeki 10 başlık ise şöyle:

1-Tarımsal Kooperatilerin kurulması

2- Kaba Yem Desteği

3-Tarlaya Değil Ürüne Destek verilmesi

-4 Sözleşmeli Çiftçi Modeli

-5Üretilen Ürünlere artı destek saplanması

6-Çiftçilerimizin sosyal güvencelerinin (SGK)ları Devlet tarafından karşılanması

-7 Tarımda Mili Politikalarının olması Türk Tarımı Milli Olmalı

-8 Boş Arazilerin Tarım yapanlara tahsis edilmesi

9- Tarım Üretimi ve Hayvancılık yapan herkese üretici ve sanayici denilmesi

10-Tarımda Yeni Slogan olarak herkes ekmeli ve üretmelidir.

Türkiye’nin en büyük tarım ve mera arazisine sahip olan Erzurum’un yeni tarım modelinde pilot il olması yönünde talepte bulunan Başkan Demir, tarıma göstermiş oldukların önemden dolayı Erzurum Valisi Okay Memiş ile Erzurum Büyük Şehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Tarım İl Müdürü Osman Akal’a teşekkür ada teşekkür etti.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.