DOLAR 32,6859 0.61%
EURO 35,4009 0.47%
ALTIN 2.513,061,17
BITCOIN 20188960,27%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
OLTU TUĞLA ERZURUM’UN İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN CAN SİMİDİ

OLTU TUĞLA ERZURUM’UN İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN CAN SİMİDİ

ABONE OL
Haziran 30, 2022 11:25
OLTU TUĞLA ERZURUM’UN İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN CAN SİMİDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum’un Oltu ilçesine 11 kilometre mesafede bulunan Oltu Tuğla Fabrikası 24 yılı aşkın süredir ilçe ekonomisine büyük katkılar sağlıyor. Ancak, fabrika işletmecileri Oltu ve çevre ilçelerden, köylerden çalışacak eleman bulamayınca işçileri başka illerden getirtiyor.

1998 yılında Oltulu bir müteşebbis tarafından kurulan fakat beklenilen başarıyı randımanı veremeyen Oltu Tuğla Fabrikası, 2011 yılında Muş’tan gelen Medeni Eker isimli girişimcinin fabrikayı devralması ile birlikte adeta ilçenin en büyük üretim üssü haline gelmiş durumda. Günlük 100 bin adet tuğla üretiminin gerçekleştiği fabrikanın sahibi Medeni Eker, özellikle Erzurum ve çevre il, ilçelerin inşaat sektörünün tuğla ihtiyacını karşıladıklarını söyledi. Eker, Erzurum’dan bekledikleri ölçüde talep görmediklerinden de dert yanarak inşaat firmalarının yüzlerce kilometre uzaklıktan tuğla getirmelerinden de dert yanıyor. Ayrıca fabrika da çalıştıracak eleman bulmakta da sıkıntı yaşadıklarını belirten Eker, özellikle Sinop Boyabat ilçesinden ve doğu illerinden ailece gelen işçileri çalıştırmak zorunda kaldıklarını söyledi. Eker, Erzurum’dan kimseyi fabrikalarında çalıştırmadıklarından dert yanıyor.

Eker; İş arayan herkese kapımız açık

Yılın dokuz ayı açık bulunan fabrikada kız çocuklarının da yoğun olarak çalıştıkları gözleniyor. Anne baba ve çocuklu guruplar halinde çalışanların oluştuğu fabrikada her bir ailenin aylık olarak 20-30 bin TL kazandığına dikkat çeken fabrika sahibi Eker, götürü usulüyle çalışıldığı için her bir çalışanın asgari ücretten çok daha fazla kazandığını kaydetti. İş talep eden herkesi çalıştırmak için gayret gösterdiklerini anlatan Eker, Erzurum ve Oltu’dan işsizliğin yoğun olmasına rağmen kimseyi çalıştıramadıklarından yakınıyor.

İşletme Sahibi Medeni Eker, isteyen herkese fabrikalarında iş vereceklerinin sözünü verdi. Eker, “Sabahın erken saatlerinden başlayan mesaimizde kız çocuklarının dahi yapabileceği düzeyde işlerimiz oluyor. Sinop Boyabat ilçesinden gelen ailelerimiz, fabrikamıza ait lojmanlarımızda kalıyor ve ihtiyaçları tamamen fabrikamızda karşılanarak çalışıyorlar. Dolayısıyla kazançlarının çok büyük bir kısmını tasarruf edebiliyorlar. Erzurum’dan Oltu’dan çevre ilçelerden gerçek anlamda işe ihtiyacı olan herkesi çalışmaya davet ediyoruz. Kapasitemiz ölçüsünde kimseyi boş çevirmemeye çalışacağız” diye konuştu.

Güle oynaya üretim yapıyorlar

30 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Oltu Tuğla Fabrikası’nda çalışanların gün boyunca adeta güle oynaya çalışmaları iş veriminin de artmasına neden oluyor.

Fabrika Sahibi Eker, türküler söyleyip eğlenerek çalışan işçilerin bu durumundan da hoşnutluğunu gizleyemiyor. Fabrika anne babaları ile gelen genç kızların özellikle çeyizlerini dizmek için fırsat oluyor. Eker, “Yılın dokuz ayı çalıştırdığımız fabrikamız tam kapasite ile çalıştığında 150 bin günlük tuğla üretimi yapabiliyor. Erzurumlu işadamlarından 100 kilometre ötelerinde bulunan bu fabrikadan tuğla temini yapmalarını istiyoruz. Birçoğu Tokat Erbağ’dan yüzlerce kilometre öteden nakliye külfetini tercih ederek alışveriş yapıyorlar. Erzurum ekonomisine katkı sağlayan tesisimizin tercih edilmesi en büyük temennimizdir” diye konuştu.

İşletmeci Medeni Eker, Erzurum Yeni Medya Derneği (ERMED) yönetim kurulunu fabrikasında ağırlayarak, fabrika hakkında detaylı bilgiler verdi. ERMED Başkanı Gamze İspirli, Oltu’ya böyle bir yatırımı yeniden kazandırarak hayata dönüştüren ve 100’ün üzerinde istihdam sağlayan işletmeci Eker’e Erzurum ve Oltu ekonomisine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.