X
Google Chrome Ssteminizi Rahatlatacak

Google Chrome Ssteminizi Rahatlatacak

ABONE OL
Aralık 19, 2021 18:58
Google Chrome Ssteminizi Rahatlatacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bayramda “Herkesin arayanı soranı olması” fikrinden yola çıkan Turkcell, yaşlılarımız için bayramlaşmayı dijital ortama taşıdı.

Turkcell açıklamasına göre, huzurevlerinde yalnız kalan ve hayatta çok da fazla arayıp soracak kimsesi olmayanları “Bayram, arayanın soranın varsa bayramdır” diyerek açılan BayramOlsun.com web sitesini üzerinden bayram boyunca Türkiye ile buluşturacak olan Turkcell, yaşlıların da yüzlerinin gülmesine destek oluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü Engin Gedik, Türkiye’nin Turkcell’i olarak bayramların bayram tadında olmasını ve aynı mutluluğu huzurevindeki büyüklerin de yaşamasını istediklerini belirterek, “Bizim arkadaşlarımız bu bayramı huzurevi ziyaretlerinde geçiriyor. İstiyoruz ki insanımız da bu sosyal sorumluluk projesinin içinde olsun. Evlerinden çıkamasalar cep telefonlarından ve bilgisayarlarından BayramOlsun.com adresine girerek birkaç dakikalarını yaşlılarımıza ayırsınlar. Emin olun hem arayanların hem de aradıkları büyüklerimizin yüzü hiçbir bayramda olmadığı gibi gülecek.” ifadelerini kullandı.

Yaşlıların bayramının önceki bayramlardan farklı olmasını hedeflediklerini aktaran Gedik, “Hatırlanmayı bekleyen büyüklere seslerini ulaştırmak isteyen herkes için Kurban Bayramı süresince hizmet verecek web sitesi üzerinden dileyen herkes ücretsiz olarak bir huzurevi sakiniyle görüşebilecek ya da ona sesli mesaj gönderebilecek.” bilgilerini verdi..

 

– NASA’da 22 yıl çalışan Yıldız Teyze, İngilizce sohbet etmeyi seviyor

 

Huzurevlerinde yüzlerce hayat hikayesi var. Merhum Zeki Müren’in terzisi Faik amca gelenlerle öyküsünü şöyle paylaşıyor: “Bir gün şoförü ile Zeki Müren dükkanıma geldi. Zeki Bey’in, arkadaşım da olan terzisinin benden rica etmesi sonucu birkaç kıyafet dikmiştim. Onları çok sevmiş ve beni görmek istemiş. Her ne kadar ben arkadaşımın işine mani olmak istemem desem de, onunla da çalışmaya devam edeceğini söyleyerek ona sürekli kıyafet dikmemi istedi, yıllarca severek yaptım bu işi.”

NASA’da 22 yıl boyunca çalışan ve şu anda Suadiye Huzurevinde kalan Yıldız Teyze, İngilizce sohbet etmeyi seviyor ve kendisine gelecek telefonları bekliyor. 84 yaşındaki Şükran teyze İstanbul Üniversitesinden emekli bir öğretim üyesi. Uzmanlığı olan sanat tarihi konusundaki hikayelerini halen severek huzurevindeki arkadaşlarına anlatıyor ve geçen yıllara rağmen kendisini dinletmeyi başarıyor.

Yaygın inancın tersine, Lorem Ipsum rastgele sözcüklerden oluşmaz. Kökleri M.Ö. 45 tarihinden bu yana klasik Latin edebiyatına kadar uzanan 2000 yıllık bir geçmişi vardır. Virginia’daki Hampden-Sydney College’dan Latince profesörü Richard McClintock, bir Lorem Ipsum pasajında geçen ve anlaşılması en güç sözcüklerden biri olan ‘consectetur’ sözcüğünün klasik edebiyattaki örneklerini incelediğinde kesin bir kaynağa ulaşmıştır. Lorm Ipsum, Çiçero tarafından M.Ö. 45 tarihinde kaleme alınan “de Finibus Bonorum et Malorum” (İyi ve Kötünün Uç Sınırları) eserinin 1.10.32 ve 1.10.33 sayılı bölümlerinden gelmektedir. Bu kitap, ahlak kuramı üzerine bir tezdir ve Rönesans döneminde çok popüler olmuştur. Lorem Ipsum pasajının ilk satırı olan “Lorem ipsum dolor sit amet” 1.10.32 sayılı bölümdeki bir satırdan gelmektedir.

1500’lerden beri kullanılmakta olan standard Lorem Ipsum metinleri ilgilenenler için yeniden üretilmiştir. Çiçero tarafından yazılan 1.10.32 ve 1.10.33 bölümleri de 1914 H. Rackham çevirisinden alınan İngilizce sürümleri eşliğinde özgün biçiminden yeniden üretilmiştir.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.