DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044605-2,20%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
SAĞLIKÇILARDAN ‘SESSİZ YÜRÜYÜŞ’

SAĞLIKÇILARDAN ‘SESSİZ YÜRÜYÜŞ’

ABONE OL
Aralık 17, 2023 17:05
SAĞLIKÇILARDAN ‘SESSİZ YÜRÜYÜŞ’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum da görev yapan Hekimler ve sağlık çalışanları Filistin’de yaşanan soykırım ve işgale karşı “sessiz yürüyüş” gerçekleştirdi.
Beyaz önlükleriyle Lalapaşa Cami avlusunda toplanan hekimler ve sağlık çalışanları Yakutiye Medresesi önünde basın açıklaması yaptı. Hekimler adına basın açıklaması yapan Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, işgalci İsrail’in, Filistin’de yaklaşık 10 yıllardır sürdürdüğü işgal ve zulmün özellikle son iki aydır soykırımdan başka bir şey olmadığını söyledi. İsrail’in bütün dünyanın gözleri önünde katliam yaptığını ve gücü yetenlerin ise bu katliamı sessizce izlediğini açıkladı. İnsan hakları ve uluslararası hukuk kurallarının açıkça ihlal edilerek binlerce sivil, kadın ve çocuğun acımasızca katledildiğinin altını çizen Dr. Çankaya, yaptığı açıklamada; “Son iki ayda Birleşmiş Milletler tarihindeki en ölümcül çatışma yaşandı. 7 Ekim’den bu yana İsrail tarafından bombalanan 24 farklı hastane ve hizmet dışı bırakılan 100’den fazla ambulans da dahil olmak üzere Gazze’deki sağlık tesislerine toplamda 212 saldırı düzenlendi. İsrail onlarca doktoru tutukladı, onların nerede olduğu bilinmiyor. Gazze şehrinin ana hastanesi olan Şifa Hastanesi Başhekimi Muhammed Ebu Salmia, 22 Kasım’dan bu yana İsrail tarafından tutuklu bulunuyor. Diğer pek çok kıdemli doktor, neredeyse iki haftadır hiçbir suçlama olmaksızın İsrail ordusu tarafından gözaltında tutulmaya devam ediyor ve kimse onların nerede olduğunu bilmiyor. Rantisi Çocuk Hastanesi, El-Naser Çocuk Hastanesi, Göz Hastanesi, Ruh Sağlığı Hastanesi, Vefa Rehabilitasyon Hastanesi, El-Durra Çocuk Hastanesi bombalandı. Şu anda kuzeyde faaliyet gösteren tek hastane olan Endonezya Hastanesi, bombalanırken hâlâ hastaları tedavi etmeye çalışıyor. Şifa Hastanesi, iki tıp fakültesi, Gazze İslam Üniversitesi, El-Ezher Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sınır Tanımayan Doktorlar ambulans konvoyu, Kızıl Haç ambulans konvoyları bombalandı. Gazze’deki 35 hastaneden 26’sı şu anda hizmet dışı. Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler, uluslararası insan hakları örgütleri, NATO, sizlere sesleniyoruz; Tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu zulme karşı koymak için daha neyi bekliyorsunuz? Yoksa kimin insan, neyin insan hakkı olduğuna birilerinin çıkarlarına göre mi karar veriliyor. Buradan tüm dünyadaki hekimler, sağlık çalışanları ve vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına ’sessiz yürüyüş’ kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz. Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sindirilmeyeceğiz! Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından program Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Göktaş’ın duasıyla sona erdi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.