X
2. Dünya Serbest Dalış Şampiyonası

2. Dünya Serbest Dalış Şampiyonası

ABONE OL
Aralık 19, 2021 18:58
2. Dünya Serbest Dalış Şampiyonası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı İlhami Giray Şahin, Avrupa Birliği tarafından Suriyeli sığınmacılar için yapılacağı belirtilen yardımları hatırlatarak, “Bu kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılacak bir yardım değildir. Buradaki yardım Suriyeli mültecilere yapılacak bir katkıdır.” dedi.

Şahin ve Almanya Bavyera Hükümeti Entegrasyon Sorumlusu Martin Neumeyer, Belek Turizm Merkezi’ndeki bir otelde bugün yapılacak “Türk-Alman Medya Forumu” öncesinde gazetecilerle bir araya geldi.

Neumeyer ile Suriye konusunu ele aldıklarını belirten Şahin, Neumeyer’in Suriyeli sığınmacıların yaşadığı sıkıntıları yerinde gördüğünü ifade etti.

Avrupa Birliği’nin Suriyeli sığınmacılar konusundaki yardım sözünü hatırlatan Şahin, “Bu kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılacak bir yardım değildir. Buradaki yardım Suriyeli mültecilere yapılacak katkıdır. Müsteşarımızdan ricamız, bunu ülkesinde dillendirirse bu noktadaki hassasiyetimizi iletirse seviniriz.” dedi.

Şahin, iki ülkenin birbirini daha iyi anlamasını, ortak çözüm noktaları ve sorunlarda müşterek hareket edebilme kabiliyetine erişmesini temenni etti.

– ” Türkiye, milyonlarca Alman’ın gelip gittiği bir ülke”

Neumeyer ise, Türkiye’nin milyonlarca Alman’ın gelip gittiği bir ülke olduğunu, Almanya’da da 3 milyon Türk’ün yaşadığını kaydetti.

Ülkelerinde yaşayan Türklerle ilgili entegrasyon ve uyum konusunda hiçbir sorun görmediğini dile getiren Neumeyer, Türkiye ile Almanya’nın ilişkilerinin yüzyıllara dayandığını hatırlatarak, “Almanya’dan buraya tatil yapmaya geleceklerin çok düşünceleri vardı. Suriye krizi ve Türkiye’de meydana gelen patlamalar insanları tedirgin ediyor. Politik yanlış anlaşılmalar da bunun etkisini biraz daha büyüttü.” diye konuştu.

Türk kültürünün özünü tanımak istediklerini anlatan Neumeyer, Türkiye’nin karşılıklı görüşmelerde bir “bariyer” koymaması gerektiğini ifade etti.

Doğu ile Batı arasında Türkiye’nin çok önemli bir fonksiyonu olduğunu herkesin kabul ettiğini kaydeden Neumeyer, “Kırk yıl önce geldiğim Türkiye’den çok daha farklı bir Türkiye var. Burası benim ikinci vatanım oldu. Bana Almanya’da Almanlar bile ‘Türk Martin’ derler.” dedi.

 

 

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.