X
Randevular başlıyor etkinlik oranı açıklandı

Randevular başlıyor etkinlik oranı açıklandı

ABONE OL
Aralık 28, 2021 21:18
Randevular başlıyor etkinlik oranı açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerli koronavirüs aşısı Turkovac’la ilgili flaş gelişme. Acil kullanım onayı alan ve seri üretimine başlanan yerli koronavirüs aşısı Turkovac’ta randevular açılıyor. TURKOVAC aşısıyla vatandaşlara Sinovac ve Biontech aşılarının yanında yeni bir alternatif sunulacak. Bu hafta yerli aşının kullanıma girmesi bekleniyor. TURKOVAC’ın mucidi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli “Bütün gönüllülerde yüzde yüz antikor yanıtının olması çok ciddi bir sonuç” dedi.

Aşıların bu hafta kullanıma girmesi bekleniyor

Seri üretimine başlanan yerli Aşı TURKOVAC inceleme sürecinde. Örneklem yöntemiyle kontrol edilen aşıların hastanelere dağıtımı yapılacak. Aşıların bu hafta kullanıma girmesi bekleniyor.

Türk bilim insanları gece gündüz aralıksız çalıştı. TURKOVAC’ın etkinliği ve güvenilirliği binlerce gönüllünün katılımıyla kanıtlandı. Yerli inaktif aşı TURKOVAC’ta son aşamaya gelindi. Acil kullanım onayı alındı, seri üretim süreci başladı.

Her sınavdan başarıyla geçti

Ekim ayında, 2 doz ‘Sinovac’ aşısı olan gönüllülere ‘hatırlatma dozu’ olarak uygulanan TURKOVAC, başarılı oldu.

Kasım 2020’de, 44 birey ile FAZ-1 çalışmasına başlandı. FAZ-2’de aşı uygulanan 250 gönüllüde ciddi yan etkilere rastlanmaması umutları artırdı.

Aşının etkinliği bu kez binlerce gönüllünün katıldığı FAZ-3’te test edildi. Bu aşamada da başarılı olan aşının ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan “TURKOVAC” olarak açıkladı.

Aşılar, Sağlık Bakanlığı’nın Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü aşı ve ilaç deposunda muhafaza ediliyor. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu aşıları örneklem yöntemiyle inceliyor. Ayrıca yaklaşık bir hafta boyunca aşıların soğuk zincirdeki durumuna bakılacak. Kare kodlama işlemi de yapılacak

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.