X
Sağlık Sen ücretlerde adalet istiyor

Sağlık Sen ücretlerde adalet istiyor

ABONE OL
Aralık 7, 2023 13:38
Sağlık Sen ücretlerde adalet istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık-Sen Erzurum Şubesi, sağlık çalışanlarının tüm meselelerinin çözüme kavuşması için seferber oldu.
Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdullah Duman, yapılacak olan ücret iyileştirmelerin kurum ve unvan ayrımı yapılmadan tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde adaletli ve hakkaniyetli olmasını isteriklerini söyledi.
Sağlık çalışanlarına sözlerin verilmesine rağmen uygulamalarda geç kalındığına dikkat çeken Duman, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sözler veriliyor ancak uygulamalar gecikiyor. Biz yine de verilen sözlerin tutulmasını sabırla bekliyoruz. Mesleki olarak ümidimizi, aşkımızı, şevkimizi korumaya gayret ediyoruz. Bize düşen işimizi eksiksiz yapmak ve maddi kazancımızı hak etmek, manevi kazancımızı ise kimse ölçemez. Bizler; doktoruz, hemşireyiz, ebeyiz, sağlık memuru, teknisyen veya sekreteriz. Bizler ayrıcalıklı insanlarız; çünkü hizmet ettiğimiz varlık insan. İnsan ise beden ve ruhtan oluşan bir varlık. Bizler insanların hem ruhuna hem bedenine dokunuyoruz, o yüzden ayrıcalıklıyız. Her ne kadar son dönemde hak ettiğimiz saygıyı ve değeri görmesek de olsun biz yine de farklıyız. Hekimler ve tüm sağlık çalışanları olarak görevimizin kutsallığının farkındayız ve para kazanmayı asla öncelikli amaç olarak görmüyoruz. Çünkü para kazanmayı amaç haline getirirsek, sadece onu düşünerek çalışırsak hata yaparız, hastalarla aramızdaki manevi ilişki ve güven duygusunun yara alacağını biliriz. Ancak mesleki ve özel hayatımızı güvenli bir şekilde devam ettirebilmek için de maddi kaygılarımızın olmaması gerektiğini ve sürdürülebilir bir ücret politikasının hayata geçirilmesi gerektiğini de açık yüreklilikle ortaya koymak zorundayız. Başta uzun zamandır devam eden Covid süreci olmak üzere her zaman her durumda fedakârca görev yapmış, şehitler vererek mücadelede en ön saflarda yer almış çalışanlarız. Hala daha maddi manevi çok zor şartlar altında çalışmak durumunda bırakılsak da hiç bir yere gitmiyoruz. Görevimizi büyük bir özveri ve sorumluluk duygusu ile yerine getirmeye devam ederken, yetkililerden beklentimiz; sağlıkta şiddeti caydıracak yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması, mesleki onurumuzun ve saygınlığımızın korunması, malpraktis düzenlemeleri, mali ve özlük haklarımızın iyileştirilmesidir. Bizler ülkesini ve milletini seven hekimler ve sağlık çalışanları olarak vatanımızda fedakârca mesleğimizi icra etmek, hastaneye severek ve isteyerek gitmek, mutlu ve huzurlu çalışmak, hastalarımızı memnun etmek, evimize ailemize mutlu huzurlu bir şekilde dönmek istiyoruz. Bizler fazlasını değil sadece hakkımızı istiyoruz”.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.