DOLAR 32,3924 -0.17%
EURO 34,7904 0.1%
ALTIN 2.431,94-0,26
BITCOIN 2017052-2,19%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Bingöl: Ağustos ayı Türkün zafer ayıdır…

Bingöl: Ağustos ayı Türkün zafer ayıdır…

ABONE OL
Ağustos 26, 2023 13:56
Bingöl: Ağustos ayı Türkün zafer ayıdır…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Deva Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Malazgirt Zaferi’nin 952. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü kutlamaları başladı. Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan ile Bizans İmparatoru Romen Diyojen arasında gerçekleşen Malazgirt Meydan Muharebesi, ‘Anadolu kapılarını Türklere açan hadise’ olarak tanımlanıyor. Sultan Alparslan’ın zaferi ile sonuçlanan ve ‘Türklere Anadolu’nun kapılarında kesin zafer sağlayan son muharebe’ olarak bilinen Malazgirt Muharebesi’nin 952. Yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında Başkan Vahit Bingöl, Malazgirt Zaferi’nin önemine dikkat çekerek, “Zafere giden yol, 1048’de Pasinler Zaferi’yle aralandı. Malazgirt Zaferi kutlamalarına gösterilen ilgi Pasinler Zaferi’ne de gösterilmelidir.”dedi.
Bingöl, konuyla ilgili yayınladığı masajında şu ifadeleri kullandı: “Ağustos ayı Türkün zafer ayıdır. 1071 Malazgirt Zaferi ile Türkler Anadolu’da yeni bir medeniyet inşa etmiştir. Anadolu’nun kapılarının açılmasını sağlayan bu kutlu zafer tarihi açıdan bir dönüm noktasıdır. Hem de sadece Türkler için değil, dünya tarihinin akışını değiştirmiştir. Bu zafer, bin yıla yakın bir süredir yaşadığımız bu topraklarda binlerce yıl daha, hatta dünya durdukça yaşayacağımızın akti niteliğindedir. Bizi bu topraklardan atmak isteyenlere en büyük cevabı yine 1922 yılının Ağustos ayında Mustafa Kemal vermiştir. Dumlupınar’da Büyük Taarruz Zaferi ile Türkler bu coğrafyanın sahibi olduklarını tüm dünyaya kanıtlamışlardır. Malazgirt Zaferi adına yaraşır bir biçimde kutlanıyor, bununla da iftihar ediyoruz. Ancak Malazgirt Zaferi’ne giden yolu açan, 1048’deki Pasinler Zaferi’ne aynı ilginin gösterilmemesi de bizleri üzmektedir. Pasinler Zaferi’de en az Malazgirt Zaferi kadar kıymetlidir. Pasinler Savaşı Bizans’la Büyük Selçuklu arasındaki ilk savaştır. Erzurum’un Pasinler ovasında gerçekleşen ve galibiyetiyle sonuçlanan bu savaş sonrası Türkler Anadolu için büyük umutlar beslemeye başlamışlardır. Bu özelliği ile Pasinler savaşı, Malazgirt Zaferi’nin anahtarıdır. Bu noktadan hareketle, Malazgirt Zaferi kutlamalarına gösterilen, itina ve ilginin Pasinler Zaferine de gösterilmesi gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Pasinler Zaferi, sadece Belediyenin yaptığı küçük etkinliklerle kutlanmamalıdır. Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra Geçmişten bu güne bu toprakları yurt edinme adına verdiğimiz bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor. Ruhları şad olsun.”

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.