DOLAR 32,4087 -0.1%
EURO 34,8124 0.18%
ALTIN 2.433,60-0,19
BITCOIN 2021756-2,71%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Holding yetkilileri müzakere masasından kalktı

Holding yetkilileri müzakere masasından kalktı

Dersim Kent Koruma Konseyi üyeleri ve Yeşil Sol Parti Milletvekili Ayten Kordu, iki aydır grevde olan FEDAŞ işçilerinin taleplerinin karşılanması için Kazancı Holding İcra Kurulu üyeleri ile görüştü.

ABONE OL
Aralık 9, 2023 14:49
Holding yetkilileri müzakere masasından kalktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dersim Kent Koruma Konseyi üyeleri ve Yeşil Sol Parti Milletvekili Ayten Kordu, iki aydır grevde olan FEDAŞ işçilerinin taleplerinin karşılanması için Kazancı Holding İcra Kurulu üyeleri ile yaptıkları görüşmeleri kamuoyuyla paylaştı.Yapılan açıklamada, holding temsilcilerinin görüşme masasından kalktığı, çözüme dair adım atmadığı, işten çıkarılan işçilerin tümünün geri alınması noktasında olumlu olmadıkları kaydedildi.“YETKİLİLERLE ÜÇ DEFA GÖRÜŞTÜK”Yapılan yazılı açıklamada iki aydır grevde olan FEDAŞ (Fırat Elektrik ve Dağıtım AŞ) işçilerinin taleplerine şirket tarafından kulak tıkandığına dikkat çekilerek,” İşverenler çözümü 32 işçiyi işten çıkarma noktasında aramış ve çözümsüzlüğü derinleştirmiştir. Tüm bu süreç kamuoyunun önünde cereyan etmiş ve süreç kendini biz Dersim’in kurumlarına çözüm noktasında dayatmıştır. Bu bağlamda biri Elazığ Bölge Müdürlüğü ikisi icra kuruluyla olmak üzere üç görüşme yapılmıştır. İlk görüşme bölge müdürlüğünde yapılmış olup çözme yetkilerinin olmaması üzerine, çözüm merci ile doğrudan bir toplantı zemini talebi olumlu karşılanmış ve ikinci toplantı holding icra kurulu ile İstanbul Kavacık’ta gerçekleştirilmiştir” denildi.“28 İŞÇİYİ ALALIM 4 İŞÇİYİ TARTIŞALIM”Açıklama şöyle devam etti: “32 emekçiyi işten çıkarmak yaşam hakkına müdahaledir ve amasız fakatsız 32 emekçinin işe döndürülmesi, sonrasında iş koşulları ve iktisadi durumları taraflar arasında yürütülecek tartışmada üçüncü göz olarak bulunacağımız üzerinedir. Buna istinaden Dersimde bir müzakere masası kurulması talebi olumlu karşılık bulmuş ve bu müzakere masasına 32 işçinin işe iade durumunu holding yönetim kurulunda tartışıp tartışmayı tükettikten sonra Dersimdeki müzakere masasına bir çözüm iradesi ile gelinmesi vurgusu Dersim halkı adına net vurgulanmıştır. Dersim’de baro binasında holding icra kurulu emekçiler kent konseyi ve il milletvekilinin katılımıyla gerçekleşmiştir. Toplantıya ilişkin 32 işçinin işlerine iadesi tarafımızca net vurgulanmış olup, holding icra kurulunun ‘28 işçiyi alalım 4 işçiyi tekrar yönetimle tartışalım’ şeklinde tıkanmıştır. Dersim’e net bir çözüm iradesiyle gelmediklerini işçilerin birinin bile pazarlık konusu olmayacağını müzakere masasına çözüm iradesiyle gelmemiş olduklarının vurgusu tarafımızca yinelenmiştir. Çözümden yana olduğumuzu defalarca yinelememize rağmen holding icra kurulu masadan kalkma eğilimine girmiştir ve masadan kalkan taraf olmuşlardır. Dersim Kent Koruma Konseyi ve il milletvekili olarak ilk günden bugüne kadar demokratik tartışma kültürünün büyütülmesi anlayışıyla çözüm masasında olduğumuzu ve hala çözüm iradesiyle müzakereye hazır olduğumuz belirtmek isteriz.”EVRENSEL

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.