DOLAR 32,4390 0.13%
EURO 34,8263 -0.07%
ALTIN 2.399,990,15
BITCOIN 19149540,93%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kaymakam Tutkan, öğrencilerle iftar yaptı

Kaymakam Tutkan, öğrencilerle iftar yaptı

ABONE OL
Nisan 7, 2023 13:39
Kaymakam Tutkan, öğrencilerle iftar yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Palandöken Kaymakamı Uğur  Tutkan, MTAL Pansiyonunda Öğrencilerle İftar Yaptı.
Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan, önceki
akşam iftar vaktinde ilçeye bağlı Mümtaz Turhan Anadolu Proje Lisesine gelerek pansiyonda kalan öğrencilerle birlikte iftara katıldı.
Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar ile birlikte MTAL Pansiyonunda kalan kız ve ve erkek öğrencilerle birlikte yemek sırasına girerek tabldot yemeğini alan Kaymakam Tutkan, öğrencilerin masasına geçerek onlarla birlikte orucunu açtı.
Yemekten sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada kendisinin de öğrencilik yıllarında pansiyonda kaldığını belirterek, şunları söyledi: “Benim 13 kardeşim vardı. İmkanlarımız yeterli olmadığı için pansiyonu olan okulda eğitim gördüm. Bugün devletimizin size sunduğu bu hizmet için öncelikle Allaha sonra da devletimize teşekkür etmelisiniz. Bu sizler için eşsiz bir imkandır. Burayı tercih ederek gelmiş olmanız da ayrıca çok akıllı bir tercih olmuş. Sizler yarın bizim yerimize geçecek ve bu ülkenin çeşitli makamlarında vatanımıza ve milletimize hizmet edeceksiniz. Öncelikle bu şiarla yetişmenizi vatanını milletini seven hayırlı birer insan olmanızı diliyorum. Ancak bunun için de benim size tavsiyem çok kitap okumalısınız. Bol bol kitap okuyun. Ufkunuz açık olsun.
Karapınar ‘ın konuşmasının ardından, öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Uğur Tutkan da depremin yaralarını sarmak için görevli olarak gittiği Adıyaman Gölbaşı ilçesinden yeni döndüğünü belirterek depremde zarar gören öğrencilerin okul ve öğretmen ihtiyacını karşıladığını kaydetti. Kaymakam Tutkan,”Depremde eğitimin ve öğretimin aksaması beni derinden üzdü. Bu nedenle orada okul ve öğretmen ihtiyacını gidererek eğitime devam etmelerini gerçekleştirdim. Bana göre eğitim kesintiye uğramamalıdır. Çocuklarımızın geleceği eğitime bağlıdır. Bu nedenle Gölbaşı’n daki öğrencilerimizi tekrar yarım kaldığı yerden eğitimleri ile buluşturduk.
Bu nedenle Palandöken ilçemizde de bize bağlı okullarımızı ziyaret ederek eğitimde üzerimize düşen görevimizi yerine getirmeyi amaçlıyoruz.”dedi.
Kaymakam Tutkan, öğrencilere altın değerinde nasihatlerde bulundu. Kaymakam Tutkan, şöyle dedi: ” Birinci önceliğiniz, Milli ve manevi değerlerine,  sıkı sıkıya bağlı birer insan olmak olmalı. Kutsal değerlerimize Allaha, peygamberimize, Kur’anımıza inancımız sağlam ve tam olmalıdır. Bu manevi ayda bu duyguları hep birlikte yaşıyoruz. Sizler de ilerde bu duyguları hayatınızın her aşamasında en yoğun şekilde hissetmelisiniz. Hedefinize ulaşmak için çok çalışmalısınız. Disiplinli, düzenli ve programlı çalışmalısınız. Ben bir abiniz olarak çok çalışarak bu makama geldim. Siz de çok çalışarak istediğiniz makama gelebilirsiniz. Ancak elinizdeki telefonlarla çok zaman geçirmeyin. Zararlı alışkanlıklardan uzak durun onlara heves etmeyin. Devletimiz eğitim ve öğretim için  size tüm imkanları sunuyor. Siz de çok çalışarak geleceğinizi kazanın.”
Yaptığı samimi ve sıcak sohbetle öğrencilerin gönlünü kazanan Kaymakam Tutkan, sık sık alkışlandı. Kaymakam Tutkan, Sohbetin ardından,  Okul Müdürü Ümit Gergit, Müdür Yardımcısı Fatih Karasu, Pansiyon Müdür Yardımcısı Levent Çelik ve pansiyonda görev yapan tüm öğretmen ve personel ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Daha sonra öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Kaymakam Tutkan, öğrencilere dönerek isteklerini sordu.Bir öğrencinin futbol topu istemesi üzerine Kaymakam Tutkan, derhal okula futbol topu göndereceğini ve kendisine de okula gelerek onlarla maç yapacağının sözünü verdi. Kaymakam Tutkan esprili, sıcakkanlı, cana yakın ve mütevazı kişiliği ile öğrencilerin kısa sürede gönlünü kazandı. Öğrencilerle tek tek ilgilenerek her birine ayrı ayrı espriler yapan Kaymakam Tutkan, en kısa sürede yeniden ziyarete geleceğini söyledi.
Öğrenciler ise Kaymakamın kişiliğine ve karakterine hayran olduklarını belirterek, “Bizimle arkadaş gibi ailemizden bir büyüğümüz gibi samimi bir şekilde sohbet etti. Biz hep kaymakamları erişilmez ulaşılmaz insanlar olarak bilirdik. Onu tanıdığımıza çok sevindik. Bundan sonra  kendimize rol model olarak Kaymakam beyi alacağız ve nasihatlerini uygulayacağız.”diye konuştular.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.