DOLAR 32,4481 0.12%
EURO 34,8924 0.1%
ALTIN 2.399,360,13
BITCOIN 19213492,16%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Vahit Bingöl, Millet İttifakı için sahalarda

ABONE OL
Nisan 27, 2023 08:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum siyasetinin efsane ismi Vahit Bingöl, 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için yeniden sahalara döndü.

DEVA Partisi Erzurum İl Kurucu Başkanı A. Vahit Bingöl, Millet İttifakına oy toplamak için kollarını sıvadı. CHP çatısı altında seçimlere giden DEVA Partisi’nden 3. Sırada aday gösterilen ancak istifa ederek milletvekilliği adaylığından çekilen Bingöl, bir süre önce “Ben milletvekilliğinden istifa ettim, mücadeleden çekilmedim” diyerek tekrar siyaset sofrasında yer alacağının sinyallerini vermişti. DEVA Partisi’nden 3. Sırada kendi yerine aday gösterilen Av. Celal Zonguldak’ın Karaçoban’da kurduğu Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM)’nin açılış törenine katılan Bingöl, burada esnafı tek tek gezerek Millet İttifakına oy istedi. Birinci sıra milletvekili adayı Dr. Ayhan Koç ve 2. sırada SP’den aday gösterilen Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Murat Oğuz ve 3. sıradan DEVA kontenjanından aday gösterilen Av. Celal Zonguldak ile birlikte Karaçoban’da SKM açılışına katılan Bingöl burada adeta gövde gösterisi yaptı. Tecrübeli siyasetçi Bingöl, özellikle ANAP Partisi iktidarı döneminde 8 yıl yaptığı il başkanlığı süresince il merkezi, ilçeler, köyler ve mahalle sokaklarını karış karış gezerek partisine oy istediği seçmenlerden bu kez de Millet İttifakı için oy istedi.

Erzurum siyasetinin tanınan ismi, siyaset ve basın camiasının ise ‘Vahit Abi’si olan A. Vahit Bingöl, Karaçoban’da SKM açılışında yaptığı konuşmasında, “Düşünün ki 85 milyon kişinin iradesi bir kişinin iki dudağı arasında. Futbol tribünlerinde atılan sloganlara karşı olanlar, ‘spora siyaset bulaşmasın’ diyenler, bugün camilerin bahçelerinde kürsü kurup siyaset yapıyor. Böyle bir şey olur mu? Bunu yapan Cumhurbaşkanı camii bahçesine kürsü kurduruyor siyaset yapıyor. Geleceğinizin kararmasını istemiyorsanız, ülkenin önünün açılmasını istiyorsanız bu seçimde mutlak surette seçime iştirak edin ve Millet İttifakını kazandırın. Millet ittifakında yer alan 6 partinin bir araya gelmesi adaleti tesis etmek ve milletin derdine çare olmak içindir. Ülke olarak çok büyük sıkıntılardan geçiyoruz. Ben 40 yıllık siyaset hayatımda hiç böyle bir adaletsizlik, haksızlık, hukuksuzluk görmedim. İnşallah bu seçimlerde bütün bu haksızlıklara son vereceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Suat Dülger ile DEVA Partisi İl Başkanı Emre Okumuş’un da katıldığı SKM açılışında hamşehrilerine seslenen Av. Celal Zonguldak ise “Ben bu ilçede doğdum ve bu ilçede büyüdüm. Bu ilçenin sokaklarını karış karış gezdim ve okula gittim. Yüzde 90’ızı tanıyorum, sizlerde beni tanıyorsunuz. İnşallah sizlerin sesi olmak ve ilçemize ilimize, ülkemize daha iyi hizmetler getirmek için bu seçimde DEVA Partisi kontenjanından Millet İttifakı listesinde yer aldım. Bu umuyorum ki siz bu evladınıza sahip çıkacaksınız. Çünkü dinimizde ‘komşuluk hakkı’diye bir hak var ve sizlerde bu hakkı yerine getireceksiniz.” Şeklinde konuştu.

Birinci sıra adayı Dr. Ayhan Koç ile ikinci sıradan aday gösterilen Dr. Murat Ozan’ın yanı sıra CHP İl Başkanı Suat Dülger ve DEVA Partisi İl Başkanı Emre Okumuş’ta birer konuşma yaptıktan sonra SKM’nin açılış kordelası kesildi. Daha sonra ise ilçe esnafını tek tek gezen Millet İttifakı mensupları gördükleri ilgi karşısında oldukça memnun kaldılar.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.