X

ABONE OL
Nisan 25, 2022 14:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanlığı iftar programı düzenledi. Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin’in de katıldığı iftar yemeğine, Deva Partisi İl ve İlçe Teşkilatları, siyasi parti ve sivil toplum kurluşlarının temsilcileri ile gazeteciler yoğun ilgi gösterdi.

İftar programında konuşan DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl, “insanlar yarınlara olan umutlarını kaybetmiş durumdalar. Ancak bütün bu sorunlar çözümsüz değil” dedi.

“ÜLKEMİZ CİDDİ BİR BUHRAN İÇERİSİNDE”

Son iki yıldır Ramazan ayının koronavirüsün gölgesinde geçtiğini hatırlatan Bingöl, “Pandemiden dolayı iftarlarda bir araya gelemiyorduk. Çok şükür ki bu yıl, virüsün etkisini daha az hissediyoruz. İki yaşını dolduran DEVA Partisi olarak bizler de bunu fırsat bilerek iftarda sizlerle buluşmayı arzu ettik. Her ne kadar pandemi etkisini yitirmiş olsa da ülkemiz, ciddi bir siyasi, sosyal ve ekonomik buhranın içerisinde geçiyor. Şu mübarek Ramazan ayında insanımız evine ekmek götürmekte zorlanıyor. Maaşını alan, 10-15 günde zor yetiştiriyor. Neye el atsanız el yakıyor. Fiyatlar can yakıyor. Ürünlere pazarda artık yarım kilo fiyatı yazılıyor. Çiftçi zarar etmekten şikayetçi. Çiftçinin ürettiği malı alan maaş yetmiyor diye şikayetçi. Büyük bir dengesizlik söz konusu. Gençlerimiz işsiz, üniversite mezunları işsiz dolaşıyor. Fırsatını bulan yurt dışına gidiyor” diye konuştı.

“2002’DE YÜZDE 29 OLAN ENFLASYON BUGÜN YÜZDE 61”

2002 yılında yüzde 29,8 olan enflasyonun TÜİK’in verilerine göre yüzde 61,14’e yükseldiğini vurgulayan Deva Partisi İl Başkanı Bingöl konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bağımsız kuruluşlar, mart ayı enflasyonunun yüzde 142,63 olduğunu söylüyor. Dünyadaki 11 ülkenin toplam enflasyon oranını bugün Türkiye sollamış durumda. Türk lirasının alım gücü neredeyse sıfırlandı. Asgari ücret eridi, pul oldu. Üzülerek belirtmeliyim ki Türkiye, maalesef artık dünyanın ilk 20. en büyük ekonomisi değil. Geçen yıl kurşunsuz benzinin litre fiyatı 7,23 lira, motorin 6,66 lira idi. Şimdi ise 20 liranın üzerine çıktı. Esnafımız zor günler geçiriyor.”

“TÜM YANLIŞLARIN HESABINI YAPACAĞIZ”

Bingöl, iftar davetine katılanlara teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi: “İktidara geldiğimizde; geçmişte yaptığı başarılı çalışmalarla rüşdünü ispat etmiş Ali Babacan yönetiminde biz bu sorunları kısa zamanda çözecek, çözmekle de kalmayacak, tüm bu yanlışların hesabını, o yanlışları yapanlardan soracağız. Bu sözü söylerken, devr-i sabık yaşatacağız demiyorum, ama birilerinin hesap vermesi için de gerekeni yapacağız. Tekrar iftar programımıza teşrif ettiğinizden dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlı akşamlar diliyorum. Şimdiden mübarek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyeleri Mustafa Nuri Akbulut ile Sedat Kadıoğlu’nun da katıldığı iftar sonrası, Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, basın mensupları ile bir araya gelerek sohbet etti ve yöneltilen soruları cevapladı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.