DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051851-1,86%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
DOÇ.DR.ATALAY, ŞEHİRLERİN YAPI STOKLARI YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ

DOÇ.DR.ATALAY, ŞEHİRLERİN YAPI STOKLARI YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ

ABONE OL
Aralık 24, 2023 01:47
DOÇ.DR.ATALAY, ŞEHİRLERİN YAPI STOKLARI YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DOÇ.DR.ATALAY, ŞEHİRLERİN YAPI STOKLARI YENİDEN DEĞERLENDİRİLMESİ
Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremine dikkat çeken İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi Başkan Adayı, Doç.Dr. Ahmet Atalay, şehirlerin yapı stoklarının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Atalay bu konudaki en büyük görevin inşaat mühendisleri ile yapı denetimcilerine düştüğünü açıkladı.
Şubat 2024 tarihinde yapılacak olan İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi’nin başkanlık seçimleri için yarış giderek kızışıyor. Başkanlık yarışı için şimdiden kolları sıvayarak oda delegeleri ile bire bir görüşmelere başlayan başkan adayı Doç. Dr. Ahmet Atalay, adaylığını açıkladığı toplantıda bazı acı gerçekleri de gözler önüne serdi. Şehirlerin gelişmesi için önem arz eden imarlaşmanın yanı sıra zemin etütleri ve mevcut yapıların durumlarına dikkat çeken İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi Başkan Adayı Doç. Dr. Ahmet Atalay, özellikle 6 Şubatta yaşanan depremleri hatırlatarak, şehirlerimizin yapı stoklarının inşaat mühendisliği ilkelerine göre yeniden değerlendirilmesi ve yapılandırılması gerektiğini söyledi.
İnşaat sektörünün ve sektörde çalışanların insan hayatı konusunda büyük önem taşıdığını belirten Atalay, gözden kaçan veya istenmeden yapılan bir hatanın insanların hayatına mal olduğuna dikkat çekti. 6 Şubatta yaşanan asrın felaketine dikkat çeken Atalay, yaşanan büyük yıkımların herkese ders olması gerektiğini ifade etti. Atalay, Projecilik ve yapı denetim hizmetlerinin bu konuda büyük önem taşıdığını vurguladı.
“GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZIN PRATİK VE TEORİK BİRİKİMLERİNİ ARTIRACAĞIZ”
İnşaat Mühendisliği Bölümlerinden mezun olan genç inşaat mühendislerinin okul sonrası eğitimlerine önem vereceklerinin altını çizen Doç.Dr.Ahmet Atalay, “Genç üyelerimizin okul sonrası eğitimlerine önem vererek teorik ve pratik bilgi birikimlerini artırmak çabasında olacağız” dedi.
Bu noktadan hareketle özellikle genç meslektaşlarının bilgilerini geliştirmeleri ve kaybettikleri mesleki çalışma motivasyonunu kazanmalarına yönelik çalışmalar yapacaklarını kaydeden Atalay, sözlerine şöyle devam etti:
“Şehirlerdeki artan nüfusla oluşan kent sorunlarına inşaat mühendisleri tarafından oluşturulacak çalışma grupları tarafından çözüm raporlarının hazırlanması ve ilgili belediyelere sunulması ‘inşaat mühendisleri odasının faaliyetleri arasında yer almaktadır. İMO Erzurum Şubesi olarak, şubemize bağlı temsilciliklerin bulunduğu iller için bu doğrultuda çalışmalar yapmak amacıyla; meslektaşlarımızla yaptığımız istişareler neticesinde ekibimizle İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi yönetimine aday olduk. İMO Erzurum Şubesi, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır ve Kars il temsilciliklerinin bağlı olduğu 2 binin üzerinde üyesi olan Erzurum’un en büyük Sivil Toplum Kuruluşudur. Bugüne kadar görev yapmış oda yönetim kurullarının şubemize kazandırdıkları edinimleri daha da ileriye taşımak, kamunun ve ülkenin yararları, mesleğin gelişmesi, meslek mensuplarının şeref ve onur, yetki ve çıkarlarını korumak adına katkı sağlayacak çalışmalar yapmak için arkadaşlarımla birlikte yönetim kurullarına talip olduk.”

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.