DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046912-2,69%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Gazeteci Bayar’dan Vahit Bingöl Yorumu

Gazeteci Bayar’dan Vahit Bingöl Yorumu

ABONE OL
Nisan 4, 2023 21:29
Gazeteci Bayar’dan Vahit Bingöl Yorumu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurumlu Gazeteci Şair Yalçın Bayar, instagram hesabından yaptığı bir paylaşımda DEVA Partisi Erzurum Milletvekili Aday Adayı Vahit Bingöl ile ilgili iddialı paylaşımda bulundu. Bayar, Bingöl için;”Milletvekili olursa bütün derdi Erzurum ve Erzurumlu için olacaktır.” yorumunda bulundu.
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için geri sayım başlarken, gerek Cumhurbaşkanlığı adayları, gerekse Milletvekilliği aday adayları büyük bir heyecanla çalışmalarını yürütüyor. Cumhurbaşkanlığı için Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kıçıldaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan’ın adaylıkları netlik kazanırken milletvekilliği için henüz adaylar belirlenmedi. Bu nedenle de aday adayları arasında büyük bir heyecan yaşanıyor. Milletvekili aday adayları listede yer alabilmek için adeta yarışıyorlar. Gerek partilerinin temayül yoklamasında ilk sıralarda yer almak gerekse parti genel merkezlerince listeye alınabilmek için var güçleriyle çalışıyorlar.
Erzurum’da da milletvekili aday adayları arasında heyecanlı büyük bir yarış yaşanıyor. Ancak aday adayları içerisinde birisim var ki; Millet ittifakında yer alan partisi, ister tek başına, ister ittifakla seçimlere girsin Erzurumlu seçmenin büyük çoğunluğu liste birde yer almasını ve mecliste Erzurum’u temsil etmesini arzu ediyor. İşte bu isim partili partisiz, taraflı tarafsız herkesin müşterek olarak benimsediği deneyimli siyasetçi DEVA Partisi Erzurum il eski Başkanı A.Vahit Bingöl. 8 yıl ANAP’ın iktidarlığı döneminde de il başkanlığı yapan 7’den 70’e herkesin gönlünde taht kuran Bingöl, yaklaşık 3 yıldır da DEVA Partisi Erzurum İl Başkanlığı görevini yürüttü. Özellikle ANAP döneminde iktidarın nimetlerini şahsına ya da yakınlarına değil, Erzurum için kullanan Bingöl, doğruluktan ve inandığı yoldan asla taviz vermedi.
Günümüz iktidar partisi AK Parti başta olmak üzere, bir çok partinin bünyelerine katmak için teklifte bulunduğu hatta zaman zaman tehdit bile ettiği Bingöl, inandığı yoldan ve bildiği doğrularından asla vaç geçmedi.
Sözü açık, yüreği pek, Yunus gönüllü, Mevlana misali partili partisiz tüm Erzurumluların ve Erzurum’un sorunlarını çözüme kavuşturmak için cansiperane çalışan Bingöl’e milletvekilliği aday adaylığında hiç beklenmedik bir şekilde ülkücü ve milliyetçi camianın yakından tanıdığı isim Erzurumlu gazeteci-yazar aynı zaman da şair olan Yalçın Bayar’dan tam destek geldi.
Bayar, instagram hesabından yaptığı bir paylaşımda A.Vahit Bingöl’ün Erzurum ve Erzurumlu için milletvekili olarak mecliste görmek istediğini belirtti.

Bayar, yaptığı paylaşımda A. Vahit Bingöl’ün fotoğrafını paylaşarak, üzerine de; “Vahit Bingöl, yıllardır siyasetin içinde. Ben kolay kolay kişileri yazmam. Bingöl’ü çok yakından tanırım. Erzurum ve Erzurum sevdalısı. Şuan milletvekili aday adayı. İnandığım bir gerçek var; Vahit Bingöl vekil olursa bütün derdi Erzurum ve Erzurumlu için olacaktır. Yanılmayacağım…” notunu düştü.
Bugüne kadar hiçbir seçimde hiçbir aday adayına ya da adaya açıktan destek vermeyen hatta abisi Yaşar Bayar’ın milletvekili aday adaylığı döneminde bile böyle alenen bir şekilde destek vermeyen Yalçın Bayar‘ın bu desteği DEVA Partisi Erzurum teşkilatı tarafından takdirle karşılanırken, kadirşinas davranışıyla milletvekili aday adayı Vahit Bingöl’e de deyim yerinde ise hakkını teslim etmiş.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.