DOLAR 32,5633 0.29%
EURO 34,9609 0.42%
ALTIN 2.443,200,20
BITCOIN 2045495-0,76%
İstanbul
14°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
ONUR BURAK TOPÇU BABASININ İZİNDE

ONUR BURAK TOPÇU BABASININ İZİNDE

ABONE OL
Aralık 21, 2023 23:55
ONUR BURAK TOPÇU BABASININ İZİNDE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk futbolunda sahadan idareciliğine kadar her alanda tozunu yutmuş, kendisini yetiştirmekle kalmayıp birçok futbolcuyu da yetiştirerek yeşil sahalara kazandıran Önder Topçu, şimdi de oğlu Onur Burak Topçu’yu yetiştiriyor.

Aralarında Erzurumspor’un da bulunduğu bir çok kulüpte top koşturduktan sonra kendisini futboldan soğutmayan ve her geçen gün yetiştirmeye, geliştirmeye adayan Önder Topçu, günümüzde menajerlik yaparak kendisinden sonra gelen genç neslin bir üst ligde veya daha büyük kulüplerde futbol oynamalarına katkı sağlıyor. Özellikle genç futbolcuları keşfetmek ve onların geleceğe yönlendirerek daha süt lig veya kulüplerde futbol oynamalarını sağlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Önder Topçu, Avrupa’dan, Kafkasya’ya oradan da Arap ülkelerine kadar futbola hizmet ederek yetenekli ve genç futbolcuları keşfediyor. Futbolculuk, antrenörlük ve gerek kulüp menajerliği gerekse futbolcu menajerliğinden edindiği tecrübelerini gençlere aktarmaktan büyük keyif alıyor.

Hollanda, Gürcistan ve Kuveyt gibi ülkelerin yanı sıra Arap futbolunun önde şehirleri Dubai ve Katar da gerek antrenörlük gerekse menajerlik yapan Topçu, buralardan da bir çok futbolcuyu Türk futboluna kazandırdı. Aynı zamanda İngiltere’nin Premier Ligi takımlarından Manchester City’den aldığı profesyonel Futbol Scouting Belgesi ile Profesyonel Futbol Scoutları Birliği kimliğine de sahip olan Önder Topçu, şimdilerde oğlu Onur Burak Topçu’yu Türk futboluna kazandırmanın gayreti içerisinde.


BABASININ İZİNDE

Mersin’in Atakent Gençlerbirliği Futbol Kulübü’nde forma giyinen 16 yaşındaki Onur Burak Topçu, özellikle hızı ve sürati ile dikkatleri çekiyor.

Henüz 2027 doğumlu olmasına rağmen sergilediği futbol ile başta bölgesel lig takımları olmak üzere 3. Lig takımlarının da radarına takılmayı başaran genç Topçu, babasının öncülüğünde adeta geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Genç yaşına rağmen oynadığı futbol ve topla birlikte süratli deparları ile herkesi kendisine hayran bıraktırıyor.

Futbol zekası ile de üst liglerin dikkatini çekmeyi başaran Onur Burak Topçu, “İyi bir futbolcu olmak istiyorum. Hayalim Manchester City veya en azından onun ayarında ki bir takımda futbol oynamak. Rüyalarımda bile futbol oynuyorum. Ailem her zaman yanımda özellikle de babam bu konuda bana çok büyük destek veriyor ve her zaman da yanımda duruyor. Ayrıca onun bilgi birikimi ve tecrübesinden de yararlanıyorum. Babamında bir futbol adamı olması beni bu konuda daha da çok ümitlendiriyor” diye konuştu.

Her zaman oğlunun yanında olduğunu ve şartsız koşulsuz ona destek olacağını söyleyen baba Önder Topçu ise oğlu Onur Burak Topçu’nun iyi bir futbolcu olması için elinden geleni yapacağını söyledi. Topçu, henüz 16 yaşında olmasına rağmen oğlunun şimdiden bölgesel futbol ligi başta olmak üzere, 3. Lig ekiplerinin takibe almasından da büyük gurur duyduğunu söylerine ekledi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.