DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044605-2,20%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
DEVA Partisi Erzurum Adayları Açıklandı

DEVA Partisi Erzurum Adayları Açıklandı

ABONE OL
Şubat 21, 2024 14:03
DEVA Partisi Erzurum Adayları Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokrasi ve Atılım (DEVA)Partisi’nin Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile 13 ilçesindeki belediye başkan adayları kesinleşti. Partinin Disiplin Kurulu Üyesi Erzurumlu Av. Yusuf Türkmen, Büyükşehir Belediye başkan Adayı gösterildi.

DEVA Erzurum İl Başkanı A.Vahit Bingöl, bir açıklama yaparak büyükşehir belediyesi başta olmak üzere 13 ilçede kesin aday göstereceklerini, diğer ilçelerde de meclis üyesi adayı göstereceklerini bildirdi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi için Avukat Yusuf Türkmen’i aday gösterdiklerini belirten Bingöl, “Partimizin genel merkez disiplin kurulu üyesi Erzurumlu hemşehrimiz Avukat Yusuf Türkmen büyükşehir belediyesi başkanlığı için aday oldu. Kendisi geçmişte de Fazilet Partisi, Saadet Partisi ve halkın Sesi Partisi gibi partilerde üst kademelerde görev almış birisi. Daha sonra partimizin kuruluş aşamasında kurucular arasında yer alarak DEVA Partisi Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. Şimdide Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız oldu. Kendisine, partimize ve Erzurum’a hayırlısı olur inşallah. Ayrıca, merkez ilçelerle birlikte 13 ilçemizde de belediye başkan adaylarımızı belirledik. Diğer ilçelerimizde ise meclis üyesi adaylarımızı belirledik. Bütün adaylarımız Erzurum’a canla başla hizmet edecek kapasitede. Bu seçimlerde inşallah hem partimiz için hem Erzurum için hayırlı olur”dedi.

DEVA Partisi Erzurum ilçeleri belediye başkan adayları şöyle:

Aziziye Belediyesi Başkan Adayı Bülent Genç, Palandöken Belediyesi Başkan Adayı Emre Okumuş, Yakutiye Belediyesi Başkan Adayı İbrahim Karan, Narman Belediyesi Başkan Adayı Ahmet Can Koçak, Hınıs Belediyesi Başkan Adayı Rahim Aydın, Tekman Belediyesi Başkan Adayı Yakup Doğan, Karaçoban Belediyesi Başkan Adayı Mesut Zunguldak, Karayazı Belediyesi Başkan Adayı Mahfuz Arslan, Pasinler Belediyesi Başkan Adayı Ercan Akkaya, ve Köprüköy belediyesi başkan Adayı Mehmet Tahir Erdoğan.


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AV.YUSUF TÜRKMEN KİMDİR:

01.10.1978 tarihinde Erzurum’da doğdu. 1989 yılında Erzurum Alparslan İlkokulundan, 1996 yılında Erzurum Anadolu Lisesinden ve 2000 yılında ise lisans eğitimi aldığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

2001 yılında Ankara Barosunda Avukatlık stajı tamamladıktan sonra aynı yılsonunda kurucusu olduğu Beyan Hukuk & Danışmanlık Bürosunda avukatlık yapmaya başladı ve halen avukatlık yapmaktadır.

Yüksek lisans eğitimini Ankara üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Özel Hukuk Bölümünde tamamlayan Av. Yusuf Türkmen halen Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Bölümünde Doktora yapmaktadır.

Askerlik görevini 2007 yılında tamamladı.

Birçok sivil toplum kuruluşunda görev yapan Yusuf Türkmen İdeal Toplum Platformu Kurucu Başkanı, Aras Düşünce Platformu Kurucusu ve sözcüsü, Adalet Gönüllüleri Derneği üyesidir.

Av. Yusuf Türkmen siyasi çalışmalarına ilk olarak Fazilet partisinde başlamış daha sonra sırası ile Saadet Partisi Keçiören ilçe Yönetim Kurulu Üyeliği, Seçim İşleri Başkanlığı, İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı yapmıştır.

Yusuf Türkmen 2010 yılında Halkın Sesi Partisi Genel Merkez parti kurucuları arasında yer almış bu partide Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği ve Genel Merkez Teşkilat Başkan yardımcılığı görevlerini de yürütmüştür. Evli ve İngilizce bilmektedir.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.