DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2058675-0,98%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
ERMED VE ETÜ KADINLAR İÇİN İŞ BİRLİĞİ YAPTI…

ERMED VE ETÜ KADINLAR İÇİN İŞ BİRLİĞİ YAPTI…

ABONE OL
Mart 10, 2024 11:03
ERMED VE ETÜ KADINLAR İÇİN İŞ BİRLİĞİ YAPTI…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum Yeni Medya Derneği (ERMED) ile Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) iş birliğiyle ‘Erzurum Kadın Yöneticiler Buluşması’nın ikincisi düzenlendi. ERMED Başkanı Gamze İspirli, Türkiye’de kadınların iş dünyasında, iş gücüne katılım oranının yüzde 31, siyasi arenaya ise TBMM’de ki 600 milletvekilinin yüzde 17’sini, bin 397 belediye başkanının da yüzde 3’ünün kadınlardan oluştuğunu hatırlatarak, “Görüldüğü gibi kadınlar halen sosyo ekonomik anlamda hak ettiği konumda değil.  Bu tablonun değişmesi için hepimize önemli görevler düşüyor.”dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle Erzurum’daki kadınların iş ve toplum yaşamındaki ortak sorunların nedenlerini tespit etmek ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek amacıyla düzenlenen ortak akıl toplantısı ETÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yaşam Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa ETÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı, Erzurum Yeni Medya Derneği (ERMED) Başkanı Gamze İspirli, ETÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EKAUM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bahtinur Möngü, Yeni Medya Derneği yönetim kurulu üyeleri, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının kadın yöneticileri ile kadın akademisyenler katıldı.

Programın açılışında konuşan ERMED Yönetim Kurulu Başkanı Gamze İspirli, ikincisini düzenledikleri programda ortak akıl ile önemli çıktılar oluşturacaklarını ve Erzurum’da önemli başarılara imza atan yönetici kadınlarla el ele vererek bir yol haritası belirleyeceklerini söyledi.

ERMED BAŞKANI İSPİRLİ, KADIRLAR SOSYO EKONOMİK ANLAMLA YÜKSELMELİ

Başkan İspirli yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, ülkemizde de her geçen yıl gerek kamu gerekse sivil toplum kuruluşlarının katkı ve katılımları ile daha anlamlı ve amaca hizmet eder şekilde kutlanmaktadır. Kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınların maruz kaldıkları ekonomik haksızlıkların giderilmesi, çalışma koşullarının düzeltilmesi hepimizin temennisidir. Hem bir anne, hem de iş yaşamında yer alması nedeniyle kadınlarımız ailenin temel taşı konumundadır. Kadınımızı kendi hakları ve bu hakların kazanımı konusunda desteklemek, kadınlarımızın ve analarımızın hak ettikleri değere sahip olmalarını sağlamak yalnızca kadınlarımızın sorumluluğuna bırakılamayacak kadar önemlidir. Bu konu toplumsal bir sorumluluktur ve toplumun her kesiminin çıkarınadır. Bu bilinçle toplumsal duyarlılığımızın artarak devam edeceğine olan inancımız sonsuzdur. Türk gelenek örf ve adetlerinde hak ettiği yeri almış olmasına karşın zamanla yıpratılıp değiştirilerek kadını ikinci plana atan anlayışla mücadele, toplumsal refah, huzur ve barışın bir gereğidir.

Dünyadaki özel mülkiyetin yüzde 1’i kadınlara ait, ülkemizde milletvekillerimin yüzde 17’i kadın, ülkemizde belediye başkanlarının yüzde 3’ü kadın, ülkemizde kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 31 civarında görüldüğü gibi kadınlar halen sosyo ekonomik anlamda hak ettiği konumda değil.  Bu tablonun değişmesi için hepimize önemli görevler düşüyor.

Ortak akıl toplantımızın bu sorunlar konusunda farkındalık oluşturmasını temenni ediyor. Programımıza destek veren Rektör hocamız ve organizasyon komitesinde yer alan hocalarımıza teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

PROF.DR.ELMALI: KADINLAR LİDERLİK POTANSİYELLERİNİ GÜÇLENDİRMELİ

ETÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı ise kadınların, toplumun her alanında etkili liderlik rolleri üstlenmiş, vizyoner projeleri yönetmiş ve toplumsal değişimde öncü olduklarına dikkat çekerek, buna rağmen hala kadınların cinsiyetçi ön yargılar, ayrımcılık gibi engellerle mücadele etmek zorunda kaldığını söyledi.

Kadınların liderlik potansiyelini güçlendirmek ve onların daha fazla fırsat elde etmelerini sağlamak için kolektif bir çaba sarf edilmesi gerektiğinin altını çizen Elmalı, Ortak Akıl Toplantısı’ndaki bilgi ve deneyim paylaşımları sonucunda yapılan değerlendirmeler aracılığı ile hazırlanacak olan raporda yer alan tespit ve önerilerin hem üniversitenin hem de şehrin ilerlemesinde kritik rol oynayacağına inandığını açıkladı.

Konuşmaların ardından devam eden programda Erzurum’un kadın yöneticileri; toplumsal cinsiyet, kadınların iş gücüne katılımı, kadınların eğitim hakkına erişiminde yaşadığı güçlükler, medyada kadının yeri, mobbing ve şiddet olayları, kadınların karar alma süreçlerindeki tanınma ve temsil sorunları ele alındı.

Program sonunda katılımcı kadınlara müzik eşliğinde çay pasta ikram edilirken, ERMED Başkanı Gamze İspirli’de müzisyenlere plaket takdim etti.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.