DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044605-2,20%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Bingöl’den ‘Dünya Engelliler Günü’ Mesajı…

Bingöl’den ‘Dünya Engelliler Günü’ Mesajı…

ABONE OL
Aralık 6, 2023 17:04
Bingöl’den ‘Dünya Engelliler Günü’ Mesajı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl, Birleşmiş Milletler tarafından, engellilerin politik, ekonomik, sosyal ve kültürel hayattaki görünürlüğünü sağlamak, daha rahat bir yaşam sürmeleri ve yaşadıkları zorluklara son vermelerini hedefleyerek 3 Aralık 1992 de ilan ettiği ‘Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün bir kutlama değil; bilinçlenme ve toplumda engellilere yönelik farkındalık oluşturma günü olduğunu belirten DEVA Partisi Erzurum İl Başkan Vahit Bingöl günün anlam ve önemi ile ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Bingöl, açıklamasında “Hepimiz insanız ve toplumun birer parçasıyız. Özel günlerde günün anlam ve önemine değinilirken aynı zamanda ne ölçüde gelişim sağlandığının muhasebesini yapmak bizleri daha verimli çalışmalar üretme konusunda teşvik edecektir.” dedi.
Başkan Bingöl, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, en önemli sorumluluklarımızdan biridir.
Partimizin Politikaları arasında yer alan “sosyal politikalar” başlığımızın altında, engelli vatandaşlarımız için neler yapacağımızı açıkça belirtmişiz. Her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.
Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata entegre edilerek yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, medeni bir toplum olmanın zaruretlerindendir. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyulan toplumsal bir husustur.
Engellilerimizin çağdaş bir toplumda, ayrım yapılmadan, toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için her alanda desteklenmeleri gerekmektedir. Engelli vatandaşlarımızın bakımı, sosyal çevreye uyumu, eğitimi, sağlık ve istihdamı gibi konularında onların mutlu olmaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler haline gelebilmeleri için için başta devletimiz olmak üzere, kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız iş birliği içinde olmalı.
Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engellilerin sorunlarına yönelik toplumsal duyarlılığın, bilincin artmasına ve farkındalık yaratmasına vesile olmasını temenni ederken, engelli vatandaşlarımıza, değerli ailelerine sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.”

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.