DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047350-2,33%
İstanbul
16°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
DEVA İl Başkanı Bingöl: Karanlığı aydınlığa çeviren Çanakkale ruhudur

DEVA İl Başkanı Bingöl: Karanlığı aydınlığa çeviren Çanakkale ruhudur

ABONE OL
Mart 17, 2024 00:40
DEVA İl Başkanı Bingöl: Karanlığı aydınlığa çeviren Çanakkale ruhudur
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Çanakkale Zaferi’nin 109. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bingöl, Çanakkale ruhunun kaybolmadığı müddetçe Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağını söyledi.
Başkan Bingöl, Çanakkale Savaşı’nın Birinci Dünya Savaşı sırasında 1915-1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası’nda Osmanlı Devleti ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebeleri olduğunu hatırlatarak, Çanakkale’nin bütün bir millet olarak destansı zafer olduğunu ifade etti.
Çanakkale’de atılan zafer tohumlarının Kurtuluş Savaşı ile sonuçlandığını dile getiren Bingöl, yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Çanakkale, birliğin, dirliğin, inanmışlığın, kahramanlığın, bağımsızlığın ve özgürlüğün vücut bulduğu bir ruhtur. Bu ruhu kaybetmediğimiz müddetçe Atatürk’ün dediği gibi ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’
Bugün dünyanın dört bir yanına kan, gözyaşı ve acı ihraç eden Avrupalı ülkelerin vahşetini, Türk Milleti olarak bizler o gün iliklerimize kadar yaşadık. Merhum Mehmet Akif’in ‘Çanakkale şehitlerine’ isimli şiirinde dile getirdiği gibi;
Çehreler başka, lisanlar, deriler rengârenk;
Sâde bir hâdise var ortada: Vahşetler denk.
Kimi Hindû, kimi yamyam, kimi bilmem ne belâ…
Hani, tâ’ûna da züldür bu rezîl istîlâ!
Çanakkale bir ruhtur ve bu ruhu kaybetmemek için çalışmalıyız. Bugün içinde bulunduğumuz siyasi, ekonomik ve toplumsal problemlerin üstesinden gelmenin tek yolu da bu ruhu yaşamaktan ve yaşatmaktan geçmektedir.
Unutmayalım ki karanlığı aydınlığa çeviren Çanakkale ruhu olmuştur. Bu toprakların altındaki binlerce kefensiz yatanın hakkı için bu cennet vatanı korumalı, kollamalı, kalkındırmalı, geliştirmeli ve dünyanın parmakla gösterdiği bir ülke haline getirmeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Gazilerimize de sağlıklı, mutlu, huzurlu bir ömür diliyorum.”

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.