DOLAR 32,5816 0.28%
EURO 34,7341 -0.09%
ALTIN 2.499,380,62
BITCOIN 20275871,48%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Renkli gözlere özenti arttı, lens kullanımı tehlike saçıyor
  • Gazete Posta
  • Genel
  • Renkli gözlere özenti arttı, lens kullanımı tehlike saçıyor

Renkli gözlere özenti arttı, lens kullanımı tehlike saçıyor

ABONE OL
Aralık 21, 2021 01:55
Renkli gözlere özenti arttı, lens kullanımı tehlike saçıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’da, son dönemlerde renkli göze sahip olma tercihinde ilgi artmaya başlandı. Lens tercihinde bulunan vatandaşlar, göz kaybı tehlikesiyle karşı karşıya. İnternetten sipariş edilen sahte lenslerin kullanılmaması için de uzmanlar uyardı.

Son zamanlarda estetik durmak için renkli göz lenslerin kullanımı arttı. 4 yıl önce çıkan yasa gereği optikçilerde doktor reçetesiyle olmadan satılmayan lensler, bu kez internet sitelerinde sahte lenslere yöneltti. Sıklıkla lens kullanımı nedeniyle göz problemleri yaşayan vatandaşların, şikayetlerle göz doktorlarına başvurduğu ortaya çıktı. Memorial Hastanesinde görevli Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, lens tercihinde bulunan bireyleri reçetesiz ve sahte lens kullanımının göz kayıplarına neden olduğuna ilişkin uyarıda bulundu.

Memorial Hastanesinde görevli Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, sahte lens kullanımlarının gözlerde enfeksiyona neden olduğunu ve internette satışlarının denetlenmesi gerektiğini kaydetti. Op. Dr. Ekmekçiler, kış aylarının gelmesiyle güneş gözlüğünün de kullanılması gerektiğini hatırlatarak ultraviyole ışınlarının göz yakma sebepleri olduğunu vurguladı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.