DOLAR 32,5401 0.16%
EURO 34,7519 0.02%
ALTIN 2.488,980,21
BITCOIN 20739723,50%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Karlı manzaralar bir başka güzel

Karlı manzaralar bir başka güzel

ABONE OL
Aralık 21, 2021 13:58
Karlı manzaralar bir başka güzel
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin dört bir yanında etkili olan kar yağışı bir çok ilde hayatı olumsuz etkilerken, yer yer 1 metreye ulaşan kar kalınlığı ise eşsiz manzaralar oluşturdu.

Erzurum’da lapa lapa yağan kar, kimine işkence kimine eğlence oldu. Etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Lapa lapa yağan kar kısa sürede kenti yeniden beyaza bürürken araç sürücüleri kayganlaşan yollarda kayarak güçlükle ilerlemeye çalıştı. Çocuklar ise yoğun kar yağışının altında kartopu oynayarak yine karın keyfini çıkaran taraf oldular.

Safranbolu’da etkili olan kar, konaklar kartpostallık görüntüler oluşturdu. Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gece yarısı başlayan ve etkisini giderek arttırdı.

UNESCO Dünya Mirası Listesi`nde yer alan ve “en iyi korunan kentler” arasında bulunan Karabük`ün Safranbolu ilçesindeki kar yağışı sonrası tarihi konaklar beyaz örtüyle kaplanarak kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Sabaha kar ile uyanan Safranbolu’da etkili olan kar yağışı sonrası kent merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi aştı.

Kartepe`de masalsı görüntüler
Marmara bölgesinin önemli kış turizm merkezlerinden Kartepe`de kar kalınlığı 1 metreye ulaştı.

Zirvenin karlı kaplı görüntüsü ile Sapanca Gölü`nün doğal güzelliği aynı karede yer alıyor. Kartepe`nin havadan çekilen görüntülerinde ise manzara kendisine hayran bırakıyor.
Karlıova`da araçlar kara gömüldü
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde etkili olan kar nedeniyle araçlar adeta kar altında kayboldu.
Arabaları kar altından çıkaran sürücüler çalıştırmakta zorluk yaşarken, birçok sürücü de yolda kaldı. Yer yer 1 metreye yaklaşan kar nedeniyle, 30 köy yolu ulaşıma kapandı.
Bartın’da 46 köy yolu ulaşıma kapandı
Bartın’da gece saatlerinde başlayan kar yağışı ile birlikte 46 köy yolu ulaşım kapanırken 66 köye enerji verilemiyor.
Kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken yüksek kesimlerde ise kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Sabah saatlerinde araçlarıyla yola çıkacak vatandaşlardan bazıları karla kaplanan araçlarını temizlerken bazı sürücülerde araç lastiklerine zincir taktı.
Zonguldak kara teslim oldu
Zonguldak`ta dün gece saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oldu.
Kar yağışı sebebiyle kar küreme ve tuzlama çalışmaları aralıksız sürüyor. Kış lastiği olmadan yola çıkan bir sürücü ise rampada ilerlemekte güçlük çekti. Karla birlikte yaşanan sis drone ile havadan da görüntülendi.
Ahlat’ta yoğun kar yağışı
Bitlis’in Ahlat ilçesinde dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi kenti beyaza bürüdü.
Kar kalınlığı ilçe merkezinde 15, yüksek kesimlerde ise 30 santimetrenin üstüne çıktı. Kar yağışı tarihi Selçuklu Meydan Mezarlığı’nda güzel görüntüler oluşturdu.
Kütahya’da çam ağaçları kara büründü
Kütahya`da 4 gündür aralıklarla devam eden kar yağışının ardından yüksek kesimler ve yol kenarından bulunan ağacalar adeta beyaz bir örtü ile kaplandı.
Kentte doğa adeta beyaza büründü. Mesire alanı olarak da kullanılan Çamlıca`nın karlı güzelliği, İHA tarafından dronla havadan da görüntülendi.
Adana’da Kar yağışı hayatı felç etti
Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde 3 gündür aralıksız devam ediyor.
Kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi, hava sıcaklığı eksilere düştü. Merkez ile köylerde elektrik ve su kesintisi yaşandı. Yapılan çalışmalar sonucunda merkeze elektrik ve su verilirken, köylere elektrik verilmesi için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
Kazdağları’ndan kart postalları aratmayan kar görüntüleri
Kazdağları’nda Perşembe gününden bu yana etkili olan kar yağışı durdu.
Kar yağışının ardından açan güneş ile birlikte kart postalları aratmayan manzaralar oluştu. Yeşil ve beyazın dansının hakim olduğu Kazdağları havadan drone ile görüntülendi.
Safranbolu beyaz gelinliğini giydi
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde sabaha karşı başlayan ve etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.
Kar yağışı ile birlikte tarihi Safranbolu konakları ise beyaz gelinliğini giydi. Beyaz örtüye bürünen Safranbolu’nun tarihi evleri eşsiz bir manzara sundu. 

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.