DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20832763,23%
İstanbul
12°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
BABACAN’A DEVA’SA KARŞILAMA

BABACAN’A DEVA’SA KARŞILAMA

ABONE OL
Ekim 16, 2022 17:34
BABACAN’A DEVA’SA KARŞILAMA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi bugün (15 Ekim) Erzurum’da düzenleyeceği mitingi Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle iptal etti. Partisinin Erzurum İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Genel Başkan Ali Babacan, burada bekleyen kalabalığa seslenirken hayatını kaybeden madencilerin anısına fatiha okudu.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İl Başkanı A. Vahit Bingöl’ün kısa bir selamlama konuşmasının ardından parti binası önünde toplanan kalabalığa seslenen Genel Başkan Ali Babacan Erzurum’da, “Büyük bir acının ortasındayız. Bu acının ateşiyle de hep beraber yanıyoruz doğrusu. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Dün akşam ateş Amasra’ya düştü. Şu ana kadar açıklanan 40 madenci kardeşimizi kaybettik” dedi.

Babacan, “Allah bir daha büyük acılar bu millete göstermesin. Bugün ‘Ne oldu, nasıl oldu’ bunları konuşma günü değil. Bugün, acıyı paylaşma günü. Onun için kalbimiz Amasra’da. Hayatını kaybedenler ve hayatını kaybedenlerin aileleriyle, yakınlarıyla beraber kalbimiz” ifadelerini kullandı.
Bartın’ın Amasra ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen maden faciası nedeniyle Erzurum’daki mitingi iptal eden DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, DEVA Partisi Erzurum İl Başkanlığı önünde açıklama yaptı.


“BÜYÜK BİR ACININ ORTASINDAYIZ”

Babacan şöyle konuştu: “Büyük bir acının ortasındayız. Bu acının ateşiyle de hep beraber yanıyoruz doğrusu. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Dün akşam ateş Amasra’ya düştü. Şu ana kadar açıklanan 40 madenci kardeşimizi kaybettik. Sayı belki artabilir, artmamasını ümit ediyoruz. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun.


“HEPSİ CAN, HEPSİNİN EŞİ, ÇOCUĞU, YAKINLARI VAR”
Sayıdan bahsedince belki anlamını yitiriyor gibi, sadece bir sayıdan bahsediyoruz ama şu ana kadar ismi açıklanan, hayatını kaybeden madencilerimizin isimlerini anayım. Arkasından da hepsinin ruhu için Fatiha okuyacağız. Bunlar ismi açıklananlar. 27-28 tanesinin ismi resmen açıklandı. Hepsi can, hepsinin eşi, çocuğu, yakınları var. Hepsi kardeşimiz, vatandaşımız, hepsi insan.


ÖLEN MADENCİLERİN İSİMLERİNİ TEK TEK OKUDU
Ali Doğru, Aziz Köse, Berkay Pınarcıoğlu, Emrah Kaval, Enes Aydın, Ercan Akdeniz, Fikret Kansız, Gökhan Mercan, Murat Ergin, Rahman Özçelik, Ramazan Özer, Selçuk Ayvaz, Serkan Nakaş, Şuayip Okul, Yener Saygın, Mehmet Kara, Rasim Bulut, Sabri Akdere, Murat Öztan, Serhat Kahraman, Suat Demirkıran, Yasin Çelek, Gürdal Serenli, Orhan Altun, Emrah Kaya, Rıdvan Acet ve ismi henüz açıklanmayan tüm madencilerimiz için hep beraber Fatiha okuyalım.


“YARALILARIMIZA ACİL ŞİFA DİLİYORUZ”
Allah yakınlarına sabır versin. Yaralılarımız var. Yaralılarımıza buradan, Erzurum’dan acil şifa diliyoruz. Bugün gerçekten Erzurum’da çok güzel bir hazırlık vardı. İl Başkanımız sağ olsun, tüm ilçe başkanlarımızla beraber Erzurum’da büyük bir etkinlik hazırlığını yapmıştık. Ancak Amasra’da acı büyükken bizim burada farklı bir etkinliği yapmamızın doğru olmayacağına bu sabah karar verdik. Zaten ilk vefat haberlerini, Erzurum’a uçağımız indikten sonra almaya başladık. Sabahleyin arkadaşlarımızla hızlı bir istişare yaptık. ‘Bu mitingi iptal edelim’ dedik. İl Başkanlığımıza teşekkür ziyareti için gelmek istedim. Haftalardır emek harcadılar. Teşekkür ziyareti için arkadaşlarımızla kısa bir sohbet edeceğiz.


“ÇALIŞMALAR YOĞUN OLDUĞU İÇİN YARIN AMASRA’YA İNTİKAL EDECEĞİZ”
Arkasından da planladığımız gibi Ankara’ya intikal edeceğiz. Arama kurtarma çalışmaları çok yoğun olduğu için taze taze değil de yarın kısmet olursa, sahadaki duruma bakacağız, heyetimizle beraber ben de yarın Amasra’ya intikal edeceğim.
Şu anda Zonguldak İl Başkanımız, Bartın İl Başkanımız, tüm ilçe başkanlarımız, Batı Karadeniz’deki tüm teşkilatımız şu anda Amasra’da olay yerinde. Dün akşam haberi ilk il başkanımızdan aldım.


“BUGÜN ACIYI PAYLAŞMA GÜNÜ”
Allah beterinden saklasın, Allah bir daha büyük acılar bu millete göstermesin. Bugün ‘Ne oldu, nasıl oldu’ bunları konuşma günü değil. Bugün, acıyı paylaşma günü. Onun için kalbimiz Amasra’da. Hayatını kaybedenler ve hayatını kaybedenlerin aileleriyle, yakınlarıyla beraber kalbimiz. Tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm milletçe başımız sağ olsun.”

Babacan, parti il ve ilçe yöneticileri ile yaptığı toplantının ardından Ankaraya hareket etti.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.