DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2081212-1,76%
İstanbul
12°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

ABONE OL
Şubat 9, 2022 16:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir’in Edremit ilçesi Kazdağı Milli Parkı’nda yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 17 askeri personel ve 4 belediye personeli, yaklaşık 16 saat süren çalışmalar sonucu kurtarıldı.

Kazdağı Milli Parkı’nda bulunan Hava Radar Kıta Komutanlığı personelinin nöbet değişimi sırasında 17 askeri personel ve askeri araca yol açmak için giden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 4 personeli, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Yardım isteyen askeri ve belediye personelini kurtarmak için tüm imkanlar seferber edildi. Karadan AFAD ve JAK ekiplerinin, havadan da Hava Kuvvetleri’ne bağlı arama-kurtarma helikopterinin yürüttüğü çalışmalar sonucu mahsur kalanlar yaklaşık 16 saat sonra kurtarıldı.

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Kazdağları’ndaki (Balıkesir) kar yağışı nedeniyle bölgede mahsur kalan personelimiz ve belediyenin yol açma ekipleri için hava şartlarının da müsait hâle gelmesiyle birlikte Hava Kuvvetlerimiz tarafından bir arama-kurtarma helikopteri görevlendirildi” denildi.

MSB, Kazdağları’nda mahsur kalan 21 kişinin kurtarıldığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, Balıkesir Kazdağları’nda yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 17 askeri personel ve 4 belediye yol açma görevlisinin kurtarıldığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Kazdağları’ndaki (Balıkesir) yoğun kar yağışı nedeniyle bölgede mahsur kalan personelimiz ve belediyenin yol açma ekipleri kurtarıldı. Balıkesir Valiliğimize ve belediye çalışanlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.