DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046912-2,69%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Bingöl: Darbeci her türlü zihniyet devletin bünyesinden atılmalı

Bingöl: Darbeci her türlü zihniyet devletin bünyesinden atılmalı

ABONE OL
Temmuz 15, 2023 04:26
Bingöl: Darbeci her türlü zihniyet devletin bünyesinden atılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada darbeci her türlü zihniyetin devletin bünyesinden sökülüp atılması gerektiğini söyledi.

FETÖ terör örgününün 2016 yılında ayaklanarak haince gerçekleştirmek istediği darbe girişiminin 6. yıl dönümünde bir açıklama yapan DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Türkiye tarihinin aynı zamanda bir darbeler tarihi olduğunu belirtti. Bingöl, geçmişten günümüze yapılan tüm darbeler ile darbe girişimlerini kınayarak, halkın 15 Temmuz gecesi gösterdiği büyük direniş ile darbecilerin emellerinin kursaklarında kaldığını söyledi.

Bingöl, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “O gece, kimsenin ne dediğine bakmadan sokağa çıkan binlerce insan sayesinde darbeciler amaçlarına ulaşamadılar. Bu ülke, 251 vatan evladını şehit vermiştir.

Darbeler, kimden ve hangi amaçla gelirse gelsin topluma bırakacağı tek şey karanlıktır. Geçmişten günümüze demokrasimiz, maalesef bu tür darbe ve muhtıralarla sekteye uğratılmıştır. Darbelerin kan, zulüm ve gözyaşı anlamına geldiğini çok iyi biliyoruz. Bu millet, darbelerin acısını on yıllardır sokakta, okulda, cezaevlerinde, işkence odalarında gördü. Seçimle gelen seçimle gider. Bunu herkesin zihnine kazıması lazım. Koşullar ne olursa olsun, sivil siyasete gözümüz gibi bakacağız.

Demokrasi, milletimizin sesini egemen kılmaktır. Bu nedenle, hepimizin üzerimize düşen en önemli görev; demokrasimize karşı yönelen her türlü kalkışmanın karşısında dimdik durmaktır. Anayasal düzeni korumak, milletin iradesini her şeyden ve herkesten üstün tutmaktır. Bizim halkımıza sözümüz hiçbir vesayet odağına, siyasetin üstünde bir güç atfetmemektir. Darbeci her türlü zihniyeti devletin bünyesinden söküp atmaktır. Halkın oylarıyla seçilmişleri silahla, baskıyla sindirmeye çalışanlara göz açtırmamaktır. Devlet kurumlarına yapılan personel atamalarında sadece ve sadece liyakati esas almaktır.

Ne acıdır ki ülkemizde halen darbecilerin hazırladığı Anayasa yürürlüktedir. Siyaset kurumu sivil bir Anayasayı hazırlamayı dahi başaramamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘muasır medeniyetlerin üzerine çıkma’ hedefinin ise çok uzaklarındayız. Ülkemizde insanlarımız adaleti, demokrasiyi, insan hak ve özgürlükleri mumla aramaktadır. DEVA Partisi olarak özgürlükçü, katılımcı ve çoğulcu demokrasi, adalet, hukuk ve yargıyla birlikte kalkınmış bir Türkiye’yi hedeflemekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitlerimiz başta olmak üzere bu vatan uğruna canını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve şükran ile anıyor, gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.”

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.