DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20685371,14%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

X
Bingöl’den 100. yıl mesajı

Bingöl’den 100. yıl mesajı

ABONE OL
Aralık 7, 2023 13:51
Bingöl’den 100. yıl mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yılı yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, milletin azmi ve kararlığıyla zaferle sonuçlanan İstiklal Harbi, 29 Ekim 1923 tarihinde cumhuriyetin kurulmasıyla sonuçlandı.
Bugün kuruluşunun 100. Yılı kutlanan Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, bir açıklama yaptı. Tarihin dönüm noktası olan ve destansı bir istiklal mücadelesi sonunda büyük zaferin kazanılmasında canları ve kanları pahasına mücadele veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andığını söyledi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ayrı bir önem taşıdığını söyleyen Başkan Bingöl, “Şanlı ecdadımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde tüm zorluklara rağmen verdiği mücadele ile tam bir destan yazılarak Cumhuriyetimiz kurulmuştur. 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilanı ve milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuştur. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Üstün gayret ve fedakarlıklarla kurulan Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması hepimizin en büyük hedefi ve arzusudur. Ülkesini işgal etmek isteyen güçlere karşı destansı bir istiklal mücadelesi veren milletimizin kazandığı büyük zaferi kutluyorum. Milletimiz bu kararıyla hakimiyetin millet iradesinde olduğunu ilan etmiş ve Cumhuriyetimizi içtenlikle sahiplenmiştir. Geçmiş medeniyetlerimizden aldığımız güçle ve genç Cumhuriyetimizin birikimiyle yarınlara bakıyoruz. DEVA Partisi olarak Türkiye’nin güçlü, demokratik bir hukuk devleti olması için var gücümüzle çalışıyoruz. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ şiarınızdan hareketle, gücümüzü milletimizden alıyoruz. En çok da gençlerimize ve gençliğimize güveniyoruz. Farklılıklara saygıyı esas alıyoruz. Birbirimize sırtımızı dönmeden, yüz yüze bakarak, tam demokrasi hedefimizle ilerliyoruz. Cumhuriyetimizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için gece gündüz çalışıyoruz. Cumhuriyetin 100. yılını idrak etmenin derin hazzı ve gururu içerisindeyiz. Bu gururu bizlere yaşatan ve cumhuriyeti bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm İstiklal Savaşı kahramanlarını, kurucu meclisimizin değerli üyelerini, ebediyete intikal etmiş devlet adamlarımızı ve vatanın bölünmez bütünlüğü için can veren tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.