DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20673900,71%
İstanbul
14°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
DEVA Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz; İğneyi önce kendimize batırmalıyız…

DEVA Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz; İğneyi önce kendimize batırmalıyız…

ABONE OL
Ağustos 3, 2023 12:45
DEVA Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz; İğneyi önce kendimize batırmalıyız…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Medeni Yılmaz, Erzurum’da partililer ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yılmaz, yerel seçimlerde hedeflerinin DEVA Partisinin tek başına seçimlere girmek olduğunu söyledi.
DEVA Partisi yöneticileri, 28 Mayıs 2023’de yapılan milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından teşkilatlarla istişare toplantıları düzenleyerek seçim sonuçlarını değerlendirirken, önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlerde de izlenecek yol haritasını masaya yatırıyor. Bu çerçeve de DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili olan Erzurum Koordinatörü Medeni Yılmaz, teşkilat mensupları ile bir araya geldi. Partilileri ile yaptığı toplantı öncesi yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile buluşan Yılmaz, seçimi öncesi ve sonrası değerlendirilmelerinde bulundu.
Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Yaklaşık 2 ay önce ülkemizde genel seçim yaşandı. İki aşamalı 14 ve 28 Mayıs’ta sandığa gittik ve cumhurbaşkanımızı seçtik. Ayrıca DEVA Partisi olarak millet ittifakı çatısı altında 15 milletvekilimizi seçtik. Bu milletvekillerimizin her biri birkaç ilden sorumlu olacak ve o illerin sorunlarını tespit edip Meclise taşıyacak. Bende Erzurum’da olan sıkıntıları değerlendirmek için buraya geldim. Muş milletvekilliyim ama aynı zamanda Erzurum’un da milletvekiliyim. Şimde artık seçim geride kaldı önümüzde yerel seçimler var. Şu an da DEVA Partisi olarak kendi partimizin amblemi ve adayları ile seçimlere gideceğiz. Belki büyük şehirler de ittifak yapabiliriz. Cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci turda az farkla kaybettik. Bunun içinde çuvaldızı önce kendimize batıracağız, kaybedilen seçim sonrasında kendimize özeleştiri yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Öncelikli olarak cesur bir şekilde nerede hata yaptığımız konusunda kendimizi eleştiriyoruz. Bunun sebeplerini bulmaya çalışıyoruz. Bu nedenle de 81 ilin tamamında milletvekili arkadaşlarımız çalışıyorlar.” dedi.
Yılmaz, iktidarda ciddi bir kutuplaştırma olduğunu ve bu kutuplaşmanın diğer tüm sorunlardan daha önemli olduğunu belirterek, çevre ülkelerden bunun sonuçlarıyla ilgili ders alınması gerektiğini vurguladı. Muhalefet partilerinin bu tehlikeyi fark ettiklerini belirten Yılmaz, altı siyasi partinin ortak paydada bir araya geldiğini ve uzlaşma zemini üzerine kurulu olduğunu ifade ederken, yapılan ittifakın getiri ve götürülerinin de olduğunu sözlerine ekledi.
BİNGÖL İKTİDARI TOPA TUTTU
Toplantıya Deva Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl ise yaptığı açılış konuşmasında AK Parti iktidarını adeta topa tuttu. Bingöl, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği sözleri ve vaatlerin hiç birisinin yerine getirilmediğini savundu.
İlçe başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda gazetecinin katıldığı toplantıda konuşan İl Başkanı Vahit Bingöl, seçim öncesi verilen vaatlerin henüz yerine getirilmediğini vurgulayarak, kendilerinin boş vaatler vermediklerini, seçimi kaybetmede bunun bir etken olduğunu söyledi. Başkan Bingöl, konuşmasına özellikle akaryakıt ve doğalgaza yapılan zamlara dikkat çekerek şunları söyledi:
“Acı olan bir şey var çok üzgünüm o konuda Gabar’da çıkan petrolde bir sıkıntı olmuş güzergahı değişmiş o yüzden çok ciddi manada her gün için akaryakıta zam geliyor. Ayrıca Karadeniz’deki doğalgazda da farklı bir sıkıntı olmuş ki, her gün doğal gazada zam geliyor. Geçen gün il başkanları toplantısında sayın genel başkanımıza dedim ki, ‘sayın genel başkanım vatandaş sizin anlattıklarınızı pek anlamıyor. Öyle teknik ve ya bilimsel açıklamalar değil, sizde Gabar’dan bahsedin, doğal gazdan bahsedin, bol bol vaatlerde bulunun ki bu millet bir beklenti içinde olsun. Doğruyu söyleyene kimse puan vermiyor.’ Seçimden önce ne dediler, seçimden sonra ‘emekliye memura işçiye şu kadar zam vereceğiz’ dediler ama emekliler mağdur oldu, emekli alacağını aldı müstahak oldu. Bende emekliyim maaşım 7 bin 500 liraydı 7 bin 616 lira olmuş. Akaryakıttaki hedef 50 lira. Zannediyorum bugün gelecek zamla 39’u buluyor. Şimdi bakanları ile Suudi Arabistan’ı Ortadoğu’yu geziyor para bulmaya çalışıyorlar. ‘Türkiye’den ne istiyorsanız verelim yeter ki bize para verin’ diyorlar. Halk şimdiden erken seçim beklentisi içine girdi. Bu millet bu gününe şükretsin. Yalan vaatler karşılığında çuvalla oy verilirse sonucu da bu olur. 15 yıldır bir geçmişi olan Dünya da tanınan saygıyla karşılanan bir genel başkanımız var karşılığı bu olmamalı. Bunu genel başkanımıza söylediğimde bana sbayın genel başkanımız dediki Vahit bey yalan mı söylüyeyim. dEdi. Dedimki eefendim bu memlekette ampülün dte tarafından icat edildiğini söyleyenler var. Geçmişte rahmetli Süleyman Demirelle ile Tansu Çiller iki anahtarla rahmetli özüldan iktidarı aldılar. Bunların hepsini yaşadık. Demek ki bu millet gerçeklere değil olmayacak vaatleri oy veriyor. Zaten göçmen olayına hiç değinmiyorum. Bu olay ruh halimi bozuyor. Erzurum da çok kalabalık yeni yeni aileler görüyorum. Artık sıkıntıları dillendirmenin zamanı geldi de geçiyor. Tekman yolunda her yıl en az 10- 12 kişi trafik kazasında hayatını kaybediyor zannedersen yapılacak olan tünelin uzunluğu 3 km. Yıllardır bir hikayeye döndü. Stad yıkılıyor tadilatına seviniyoruz. Bu saatten sonra susmak bize hep kaybettirir makul bir lisanla hem ülke meselelerini hem de Erzurum meselelerini konuşup tartışalım”diye konuştu.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.