DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2072812-1,20%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
“Kadına şiddet, insanlığa ihanettir”

“Kadına şiddet, insanlığa ihanettir”

ABONE OL
Kasım 25, 2022 10:55
“Kadına şiddet, insanlığa ihanettir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Erzurum Kadın Politikaları Başkanı Aslı Temiz bir açıklama yaptı. Temiz, şiddetin her türlüsünü kınadıklarını belirterek, kadına yapılan şiddetin insanlığa yapılmış bir ihanet olduğunu söyledi.

Kadının insan hakları ihlaline yol açan her türlü tutum ve davranışı şiddetle kınadıklarını söyleyen DEVA Erzurum Kadın Politikaları Başkanı Aslı Temiz, Beraberinde İl Başkanı A.Vahit Bingöl, İl ve İlçe yönetim kurulu üyeleri ile kadın üyelerle birlikte ‘Kadına Şiddete karşı yürüyüş yaptı. Çifte Minareli Medrese önünde toplanan partilileri adına ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle bir basın açıklaması yapan Temiz, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve yaptırımların caydırıcı düzeyde artırılması gerektiğini ifade etti.

Kadını ve kadının varlığını son derece önemseyen bir yaklaşımla sadece “Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” değil her gün, her zaman kadına şiddete karşı olduklarının bilinmesi gerektiğini vurguladı.

Temiz, “Kadına şiddetin, insanlığa ihanet olduğunu bir kez daha haykırıyoruz. Kadına şiddet konusu her fırsatta, her türlü platformlarda dile getiriliyor. Maalesef yeterli caydırıcı tedbirler alınmıyor ya da uygulanmıyor ki her geçen gün kadına şiddet artarak devam ediyor.  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınlar, dünyanın her yerinde; yaşamın her alanında karşılaştıkları ayrımcılığa, sömürüye, cinsiyet eşitsizliğine, ev içi şiddete, toplumsal şiddete karşı mücadele ve dayanışma ruhuyla kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için etkin sürdürülebilir mücadele için toplumu ilgili kurum ve kuruluşları görevlerini yapmaya yasaları uygulamaya çağırıyoruz. Ülkemizde kadınların hukuki kazanımlarına karşı yürütülen sistematik çalışmalar sonucunda, kadına yönelik şiddet giderek artmaktadır. En temel insan hakkı olan yaşam hakkının vahşice ihlal edildiğini endişeyle gözlemlemekteyiz. Kadını özgür birey olarak görmeyip, sadece aile içinde bir birey olarak sınırlandıran zihniyetin oluşmasına yol açan politik uygulamalar gibi nedenlerle kadınlar daha fazla şiddete açık hale getirilmektedir. Kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesinde yasal mevzuatın önemini biliyoruz. Ancak bunun yanında mevcut yasal düzenlemelerin ve uluslararası mevzuatın eksiklik ve tutarlılıkla uygulanmasının daha da önemli olduğunun farkındayız. Maalesef ülkemizdeki yasal düzenlemeler uygulamalara yansımamakta; Kadına yönelik şiddetin önlenmesi Devletin kadınları korumaya yönelik önlemleri ve şiddete yönelik politikalarıyla birebir ilgilidir. DEVA Partisi’nin fiziksel, ekonomik ve duygusal şiddet başta olmak üzere her tür şiddetle mücadele edeceğiz. Bu kapsamda DEVA Partisi “Önleme, Koruma, Kovuşturma ve Destek Politikaları” başlıkları altında dört temel başlıkta çözüm üretecek ve kadınları koruyacak düzenlemeleri hızla hayata geçirecektir.” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.