DOLAR 32,5594 0.24%
EURO 34,7978 0.09%
ALTIN 2.492,380,33
BITCOIN 20721964,25%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Bingöl: Erzurum’u bu hale getirenlerin kulakları çınlasın

Bingöl: Erzurum’u bu hale getirenlerin kulakları çınlasın

ABONE OL
Eylül 17, 2022 16:58
Bingöl: Erzurum’u bu hale getirenlerin kulakları çınlasın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, 1970’li yılların başlarında yurtdışında bir çok ülkeye et ihracatı yapan Erzurum’un bugün et ihtiyacını dışarıdan karşılar duruma gelmesini sosyal medya hesabından yaptığı  paylaşımla gözler önüne serdi.

‘Nereden nereye’ başlığı ile Twitter hesabından paylaşım yapan İl Başkanı Vahit Bingöl, Eski bir gazete kupürünü paylaşarak “Erzurum’u bu hale getirenlerin kulakları çınlasın” dedi.

Başkan Bingöl’ün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımı şöyle;

“Erzurum geçmişte ihracatta bölgesinin birincisi iken bugünkü iktidar Erzurum’u bölgesinde borçlanmada birinci yaptı. 1973’de Ortadoğu ülkelerine et ihraç eden Erzurum, bugün etini Balıkesir’den, sütünü Çanakkale’den, tavuğunu Çorum’dan getirir hale geldi.”

İl Başkanı A. Vahit Bingöl, daha sonra ise yaptığı açıklamada; “Özellikle et ve süt ürünlerinde ihracat rekoru kıran Erzurum, şu an borçlanma ve geri kalmışlıkta birinci sıralarda. Şehrimiz 20 yılda 20 yıl geri gitti” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında şehrin sorunlarına da değinen Bingöl, iktidar partisi ile çözümünün mümkün olmadığını ifade etti. Bingöl şunları kaydetti:

Şehir esnafı ciddi anlamda kriz içinde, köylü ve çiftçi ka ağlıyor. Üretime dayalı hiçbir yatırım yapılmadı. Ortadoğu ve Türkiye’nin büyük ve küçükbaş merkezi olan Erzurum’da, insanlar girdi maliyetleri arttı diye hayvanlarını kesime göndermek zorunda kalıyor. Mevcut iktidarın yanlış politikaları bu durumun sebebidir. Deva Partisi olarak her anlamda olduğu gibi, tarım ve hayvancılık konusunda da ciddi yatırımlar yaparak, şehrimizi ihracat şampiyonu yapacağız.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.